Anja Laseur

Taaltrainer Nederlands (NT1 en NT2)

Mijn naam is Anja Laseur. Als vrijwilliger heb ik in het verleden veel anderstaligen geholpen bij het leren van de Nederlandse taal. Ik merkte dat er een grote behoefte bestaat aan goede taallessen en daarom ben ik een opleiding tot gecertificeerd docent NT2 gaan volgen.

Ik heb inmiddels al heel wat trainingen gegeven, van Inburgeringscursus tot groeps- en privétrainingen in het bedrijfsleven. Niet één taalleerder is hetzelfde, en het is een boeiende uitdaging om aan al die uiteenlopende taalvragen te voldoen. Uit evaluaties en reviews blijkt dat ik daarin uitstekend slaag.

Aanpak

De leervraag van de klant is uitgangspunt voor de training. Dit kan variëren van een specifieke vraag zoals ‘beter e-mails leren schrijven op het werk’ tot de algemene omschrijving ‘verhoging van het taalniveau’. Of het nu individueel is of met een groep, in overleg wordt gekozen voor de beste methode en een duidelijke omschrijving van het einddoel.

Klanten geven mijn lessen een hoge waardering. Niet alleen voor de inhoud, maar ook voor de ontspannen en betrokken wijze waarop ik lesgeef. Ik hecht grote waarde aan een goede en veilige werksfeer. Tussentijds evalueer ik de training regelmatig, en als het nodig is pas ik die aan aan de wensen van de klant.

Ik heb een ruime ervaring met alle soorten van taalleerders. Hoog- of laagopgeleid, met een hoog of laag NT2-niveau, snelle leerders of langzame leerders, mensen met een stabiele leefomgeving of mensen met een vluchtelingenachtergrond, ik kan me heel goed in elk van hen verplaatsen en weet welke specifieke aanpak ze nodig hebben.

Sinds begin 2020 ben ik aan de slag gegaan met afstandsonderwijs via het programma Zoom. Zo ben ik ook in en na de Corona-tijd beschikbaar voor trainingen via internet.

Referenties

Ik heb ervaring met groepstrainingen in verschillende bedrijven. Daarnaast geef ik diverse individuele trainingen, met name op het gebied van verbetering van spreek- en schrijfvaardigheid. Ook geef ik met veel plezier les aan Inburgerings- en Staatsexamenkandidaten.

Taalschool Integratiewerk (voorheen NVA):
Trajecten langzame inburgering, Staatsexamentrainingen, advies Taaloefencentrum

Applied Medical:
Niveauverhoging hoogopgeleide werknemers, van A0 – B2

AmerTaal:
Individuele trainingen en kleine groepen NT1 en NT2

Anja Laseur woont in Amersfoort en geeft trainingen Nederlands in Midden- en Oost-Nederland en rond Amsterdam. Heb je interesse in een taaltraining Nederlands voor jezelf of voor je medewerker(s) of collega(‘s), gegeven door Anja? Neem dan contact met ons op.

Anja Laseur

Korte biografie

specialisatie

Beginnerstrainingen, lessen voor gevorderden, niveauverhoging op deelvaardigheden, specifieke taalvragen, Nederlands op de Werkvloer

actief in regio
deze talen

Niet één taalleerder is hetzelfde, en het is een boeiende uitdaging om aan al die uiteenlopende taalvragen te voldoen!

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het beste bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe een training georganiseerd wordt? Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.