Privacy Statement De Taaltrainer

De Taaltrainer hecht veel waarde aan het vertrouwen dat je als opdrachtgever en/of cursist in ons bedrijf heeft. Daarnaast is privacy een grondrecht van burgers. Daarom behandelen we alle persoonlijke informatie die je ons geeft met de grootste zorg en vertrouwelijkheid. Wij respecteren jouw privacy en gaan vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens.

Met deze privacyverklaring informeren wij je over onze werkwijze op het gebied van Privacy en wat er met je gegevens wordt gedaan.

Wij vinden het belangrijk om het Privacy recht zo goed mogelijk te beschermen. Dat deden we altijd al, en onder Europese wetgeving AVG/GDPR leggen we er extra de nadruk op.

We zorgen ervoor dat:

  • Wij geen persoonsgegevens van je opvragen die we niet nodig hebben voor het werk dat we voor je doen;
  • Je de mogelijkheid hebt om in te zien welke persoonsgegevens we van je gebruiken, waarom en hoe lang;
  • Informatie over hoe je jouw persoonsgegevens kan inzien, corrigeren en (laten) verwijderen goed vindbaar is;
  • Je persoonsgegevens tijdig en veilig worden vernietigd als wij (of partijen die voor ons werken) ze niet meer voor je gebruiken.
  • Doordat we hier intern goede procedures en instructies voor gebruiken;
  • Doordat we in onze overeenkomsten met partijen die voor ons (en dus indirect voor jou) werken, ook afspraken maken over privacybescherming;
  • Doordat we een speciale functionaris ‘gegevensbescherming’ hebben aangesteld;
  • Doordat we altijd bereikbaar zijn en open staan voor vragen of opmerkingen van jouw kant over je persoonsgegevens.

Hoe regelen wij dit in ons bedrijf en met onze leveranciers/samenwerkingspartners?

Welke persoonsgegevens en waarom

Als je ons jouw persoonsgegevens verstrekt, dan gebruiken wij deze om je de door jou gevraagde dienst te kunnen leveren en/of om je te informeren. Wij houden ons aan de wettelijke bewaartermijnen van cursusadministratie en boekhouding. Globaal liggen deze tussen de 5 en 7 jaar na beëindiging van de cursus. De details vind je in onderstaande tabel:

Wat vragen we?Waarom?Hoelang bewaren we?
Contactgegevens (NAW, e-mailadres, telefoonnummerToesturen lesmaterialen, certificaten, contact met kantoor en trainers, debiteuren- en crediteurenadministratieMaandelijks nieuwsbriefConform wettelijke termijnTotdat je je afmeldt
GeslachtOm je op de juiste manier aan te kunnen sprekenConform wettelijke termijn
Allergie/dieetinfo, dyslexie, eventuele handicaps die relevant zijn voor je trainingOm de cursusomstandigheden goed aan te kunnen passen aan jouw persoonlijke situatieConform wettelijke termijn
Voorkeuren voor manieren van lerenOm de training te kunnen aanpassen aan je leerstijlConform wettelijke termijn
MoedertaalOm de training te kunnen laten aansluiten bij je taalachtergrondConform wettelijke termijn
TaalniveauOm de training te kunnen laten aansluiten bij jouw taalniveauConform wettelijke termijn
Bedrijfsnaam en functieVoor de juiste doorgeleiding op ons kantoor en voor het op maat maken van de training (vakjargon)Conform wettelijke termijn
Profiel voor online accountVoor het aanmaken van je login (communicatie over opdrachten, reacties, feedback van de trainer, chats met andere cursisten)Conform wettelijke termijn
Tussen- en eindevaluatiesVoor het bijstellen en verbeteren van de kwaliteit van onze trainingenConform wettelijke termijn

Inzien, wijzigen of verwijderen persoonsgegevens

Als je jouw persoonsgegevens wilt inzien, veranderen of verwijderen kun je dit als volgt doen:

Je kan mailen naar info@detaaltrainer.nl of bellen met 033-4650420. Wij zorgen er dan voor dat je weet welke gegevens wij van jou hebben, of dat jouw gegevens gecorrigeerd of verwijderd worden.

Voor het inzien en wijzigen van jouw online account op De Taaltrainer Online Leren kun je terecht in de instellingen van de online omgeving. Voor het verwijderen van jouw online account kun je ons mailen of bellen via bovenstaande gegevens.

Cookies

Gebruik van cookies

Wij maken bij het aanbieden van onze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van de website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen.

Wij maken gebruik van Google Analytics om de website beter te laten functioneren en het websitebezoek te monitoren.

Verwijderen van cookies

Alle veelgebruikte internetbrowsers (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en hun equivalenten voor mobiele toestellen) bieden via de instellingen de mogelijkheid om cookies volledig te wissen en permanent te weigeren. De nieuwste versies van de genoemde internetbrowsers bieden ook een zogenoemde ‘Do Not Track (Volg me niet)’ instelling aan, waarmee aangesloten advertentienetwerken jouw gedrag niet in kaart zullen brengen. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van je browser.

Gebruik door derden

In sommige gevallen delen wij persoonsgegevens met derden. Dit is het geval als wij met derden een overeenkomst hebben afgesloten omdat zij werk voor ons verrichten dan wel een controlerende functie hebben. Denk aan arbodienst, belastingdienst, accountant, leveranciers van cursusmaterialen, zzp’ers, samenwerkingspartners, ICT-leveranciers.

Met elke partij waarmee wij persoonsgegevens delen is een verwerkersovereenkomst afgesloten, waarin is vastgelegd dat er conform ons privacybeleid veilig en zorgvuldig met deze persoonsgegevens wordt omgegaan.

Wij stellen je persoonsgegevens niet ter beschikking aan derden voor andere doelen dan waarvoor jij ze ons hebt gegeven. Dat hebben we nooit overwogen, nooit gedaan en zullen we ook nooit doen.

Werken met andere landen

Onze servers staan op Europees grondgebied. Jouw persoonsgegevens en de back-ups daarvan worden dus op Europees grondgebied bewaard.

Voor marketingdoeleinden werken wij samen met Google en MailChimp. Deze bedrijven verwerken gegevens buiten de EU. Zij zijn echter gecertificeerd voor het EU-US Privacy Shield, wat betekent dat zij voldoen aan de in Europa geldende eisen voor het beschermen van persoonsgegevens. Ook met deze partijen is een verwerkersovereenkomst afgesloten.

Gevolgen van het niet verstrekken van je persoonsgegevens

Mocht je de voor ons werk minimaal benodigde persoonsgegevens niet aan ons verstrekken, dan kunnen wij je niet voorzien van de door jou gevraagde producten en of dienstverlening.

In onze contactformulieren en accounts maken wij onderscheid tussen verplichte en niet-verplichte velden. De verplichte gegevens hebben wij nodig om ons werk te doen. De niet-verplichte gegevens helpen ons om ons werk te beter te kunnen doen en jou om jouw cursus te optimaliseren. Ongeacht het verplichte karakter van persoonsgegevens behandelen wij alle persoonsgegevens die je ons verstrekt met de grootste zorg en vertrouwelijkheid conform dit privacy statement.

Vragen en klachten rond persoonsgegevens

Voor vragen over je persoonsgegevens kun je terecht bij onze functionaris gegevensbescherming. Dit is Miranda Bensing, te bereiken via m dot bensing at detaaltrainer dot nl of via 033-4650420.

Heb je onverhoopt een klacht over de manier waarop wij met je persoonsgegevens omgaan? Dan hopen wij dat je contact met ons opneemt, zodat we je klacht met je kunnen doornemen en zo snel mogelijk kunnen oplossen. Maar uiteraard heb je altijd het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde autoriteit (Autoriteit Persoonsgegevens).

9,3
Score voor De Taaltrainer
na 246 ervaringen

Waarom kiezen voor de Taaltrainer?

  • Onze toptrainers maken leren leuk
  • Onderscheidend in persoonlijke aanpak
  • We nemen alle organisatie en coördinatie uit handen.

Hele prettige manier van (online) lesgeven, je voelt je direct op je gemak. Rustige en begrijpelijke manier van uitleggen. Er wordt ook echt ingespeeld op de behoefte van de deelnemers.

Ik ben heel tevreden over de lessen die ik van Michelle Boughton-Smith heb gehad. Ze waren 100% afgestemd op mijn behoefte en het was precies wat ik nodig had om op het juiste niveau te komen..

Ik heb Nederlandse les gehad via Zoom. Het is een ideale variant in de Corona quarantaine. Hans is een erg aardige leraar.

Erg fijne training. Lieselotte geeft op een prettige manier les. Ze legt alles heel duidelijk uit waardoor het goed blijft hangen.

Ik ben heel erg tevreden! Elke les was inhoudelijk, interessant en op gevraagde niveau. Annelies is een geweldige taalcoach met een diep begrip van de behoeften van studenten en uitgebreide kennis van geschiedenis en cultuur..

Het was geen beperking dat de training volledig online werd gegeven. In een kleine groep van 4 personen was alles duidelijk en goed te volgen. Het materiaal bestaat uit een gewoon boek en een online omgeving; Bloomwise.

Mijn ervaring met het verbeteren van mijn Nederlands was geweldig met De Taaltrainer. De lessen waren super dynamisch met een focus op conversatie. De trainer was super attent en gaf ons een aantal belangrijke tips om ons Nederlands verder te ontwikkelen.

De trainer was een enorm bedreven lerares. Zij wist de lessen, die altijd in de avond vielen, interessant, luchtig en professioneel te houden. Ik zou iedereen die zijn taal wil verbeteren een cursus van De Taaltrainer aanraden.

Ik heb een leerzame en inspirerende training gevolgd. Juiste tempo en veel aandacht voor iedereen persoonlijk. Veel praktische tips meegekregen.

Hele fijne in-company training zakelijk Engels gevolgd bij De Taaltrainer. Docent zorgt voor een fijne, stimulerende sfeer tijdens de lessen met ruimte voor eigen inbreng, je kunt je eigen leerdoelen kiezen, lesmateriaal daagt uit en past goed bij praktijksituaties..