Welke zakelijke training zoekt u?

Wim Hoek2019-02-21T14:24:13+01:00

Project Description

Waarom de Taaltrainer? Taleninstituut met selectie van de beste taaltrainers Taaltrainingen op maat Snelle en duidelijke communicatie

Wim Hoek

Taaltrainer Duits

Als near-native speaker heb ik de Duitse taal als het ware ‘in mijn bloed zitten’.
Ik bezit een 2e graads lesbevoegdheid. Naast mijn werkzaamheden als taalcoach begeleid ik managers, teams en organisaties op het gebied van samenwerking en leiderschap.

De scherpe blik die ik hierbij door de jaren heen heeft ontwikkeld heb, komt goed van pas bij de taalcoachingsessies waarbij het vaak gaat om het inleven in de cultuur van de Duitstalige landen en de bijbehorende communicatie.

Aanpak

Ik word vaak een taalcoach genoemd doordat ik naast degene ga staan die de Duitse taal (beter) wil leren spreken en gebruiken. Door dat op een rustige, aanmoedigende manier te doen, weet ik menig cursist enthousiast te maken om zijn/haar leerproces aan te gaan en succesvol af te ronden. Ik neem nauwkeurig waar wat de leerbehoeften van mijn cursist(e) zijn en zoem daar steeds weer creatief op in.

Mijn trainingen zijn op maatwerk gebaseerd want elke cursist kent zo zijn/haar eigen specifieke behoeftes. Of het nu gaat om deelnemers zonder voorkennis van de doeltaal die met hun directe collega’s moeten communiceren of om managers c.q. CEO’s die op hoger niveau moeten kunnen aansturen of onderhandelen in de Duitse taal. Altijd weer wordt uitgegaan van de vraag: op welk vlak heeft de cursist de taal nodig?

Afhankelijk van de behoeftes van de cursist(en) ligt de nadruk tijdens de taaltraining op vooral het spreken, luisteren, schrijven en lezen van de taal. Grammaticale onderwerpen staan doorgaans niet direct op de eerste plaats maar komen wel aan de orde, sterk afhankelijk van de vraag. Uiteraard maken juist ook thema’s als de Duitse cultuur, (zakelijke) etiquette en actualiteiten uit Duitstalige landen een groot deel uit van mijn totale lesprogramma.

Door een veilige omgeving te creëren help ik mijn cursisten snel over de schroom heen om de Duitse taal te durven spreken, ook al is dat nog niet foutloos. Zodra hier sprake van is, volgt het enthousiasme dat vrijwel altijd tot zeer positieve eindresultaten leidt!

Referenties

Na mijn studie heb ik aanvankelijk een tijdje voor de Deutsche Lufthansa AG gewerkt en zodoende woonde ik in Frankfurt a. M. Vervolgens heb ik o.a. langdurige trainerservaring opgedaan bij de KLM. Ik ken hierdoor de ‘mores’ van zowel het Duitse als Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast heb ik enkele jaren als parttime docent Duits aan diverse middelbare scholen lesgegeven. Ik combineer het coachen van individuen en teams met het geven van zakelijke taaltrainingen aan bedrijfsleven en overheden.

Vul het contactformulier in voor direct contact met De Taaltrainer