Welke zakelijke training zoekt u?

Viola Wendrich2020-02-19T16:50:07+01:00

Project Description

Waarom de Taaltrainer? Taleninstituut met selectie van de beste taaltrainers Taaltrainingen op maat Snelle en duidelijke communicatie

Viola Wendrich

Taaltrainer Nederlands als Tweede Taal (NT2)

Als klein kind hield mijn vader, zelf idolaat van de Duitse en Engelse taal, me voor dat talenkennis een paspoort is naar de wereld. Dit is mij altijd bijgebleven en zijn wijze woorden hebben een grote impact op me gehad. Ik weet nog hoe leuk ik het vond om Engels proberen te spreken met mijn Australische buurjongetje. Ik begon ooit als sociaal pedagogisch medewerker om van daaruit via de toeristische sector, waaronder in Spanje, in Nederland door te stromen naar diverse functies binnen de consumenten- en  grootzakelijke markt.

Als fervent taalliefhebber bleef echter de hang naar het actief gebruiken van vreemde talen sterk aanwezig. Zeker nadat ik inmiddels de Spaanse taal had leren beheersen en had ervaren hoe fantastisch het is om met de lokale bevolking te kunnen communiceren en op die manier veel te leren over de mensen en hun cultuur in het land waar ik destijds enkele jaren woonachtig was. Na in Nederland zeven jaar bij KPN Telecom gewerkt te hebben, trok ik de spreekwoordelijke stoute schoenen aan en besloot weer te gaan studeren. Met mijn graad op zak vertrok ik naar Bonaire, alwaar ik voor leerlingen en volwassenen in individueel- en groepsverband Nederlandse en Engelse lessen verzorgde. Hierdoor ontwikkelde ik mij ruimschoots als taaltrainer en docent en dat ook nog eens in een internationale setting.

Na mijn terugkeer naar Nederland, ben ik aan de slag gegaan als freelance taaltrainer. Mijn jarenlange werk- en leservaring in het buitenland hebben ertoe geleid dat ik snel en makkelijk anticipeer op én lesgeef aan mensen met verschillende culturele achtergronden en opleidingsniveaus. Zo krijg ik dagelijks te maken met de wereld in een notendop. De diversiteit aan mensen is voor mij niet alleen als individu heel inspirerend – ik leer immers veel van hen – ook als taaltrainer blijf ik me ontwikkelen. De taligheid waarmee ik te maken krijg, maakt het zeer afwisselend en interessant om les te geven aan deze doelgroep

Aanpak

Voor mij betekent lesgeven niet het afdraaien van een verplicht nummer, maar juist een interactief en doelbewust proces om samen met de cursist diens doelstelling te bereiken. Elke cursist is anders en dat vraagt om een individuele aanpak. Na het intakegesprek maak ik altijd eerst een opzet om van daaruit de cursus te starten. Tijdens de cursus leer ik de cursist echter beter kennen en kan ik mijn manier van lesgeven nog meer afstemmen en aanpassen aan diens leerproces. Ik vind het belangrijk om de leerstijl van de leerder te implementeren in mijn lesprogramma en hiermee rekening te houden.

Last but not least: de factor humor mag in mijn lessen niet ontbreken! Ik vind het essentieel om tijdens de sessies af en toe een kort moment van reflectie in te lassen door middel van constructieve feedback in de vorm van een talige anekdote.

Referenties

Als taaltrainer heb ik inmiddels voor diverse bedrijven incompany taaltrainingen mogen geven, waaronder  Nike, Johnson & Johnson, Hans Anders en MVM.

Vul het contactformulier in voor direct contact met De Taaltrainer