Welke zakelijke training zoekt u?

Tjaco Rowaan2019-12-09T13:01:58+01:00

Project Description

Waarom de Taaltrainer? Taleninstituut met selectie van de beste taaltrainers Taaltrainingen op maat Snelle en duidelijke communicatie

Tjaco Rowaan

Taaltrainer Duits

Mijn naam is Tjaco Rowaan. Ik ben getrouwd met Alice en woon in Zwolle. Ik geef taal- en cultuurtrainingen zakelijk Duits. Ik leg de nadruk op het begrip cultuur, omdat je zonder inzicht in en begrip voor culturele verschillen niet in staat bent om effectief in een andere taal te communiceren.
Nederlands is mijn moedertaal. Duitse taal- en letterkunde studeerde ik aan de universiteit Utrecht en tijdens de daaraan gekoppelde opleiding tot docent. Daarnaast volgde ik diverse coachopleidingen, waaronder een opleiding transactionele analyse en een opleiding tot mediator.
In Duitsland gaf ik interne bedrijfstrainingen aan Duitstalige klanten. Daarnaast heb ik ervaring in het werken als coach. Ik werk via mijn eigen bedrijf als taaltrainer en coach.

Taalkennis: Duits
Specialisatie: zakelijk Duits, praktisch Duits, zelfvertrouwen opbouwen
Regio’s: Noord- en Midden Nederland

Aanpak

Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie Nederlandse creativiteit en ondernemerschap en Duitse Gründlichkeit en ontwikkelkracht tot prachtige resultaten kunnen leiden. Daar draag ik graag toe bij door echte communicatie tussen Duitstaligen en Nederlanders mogelijk te maken. Ik geniet er enorm van als cursisten met plezier de taal leren en als zij merken dat ze meteen in de praktijk kunnen toepassen wat ze tijdens de training geleerd hebben.

Mijn cursisten waarderen het dat ik de praktische behoefte goed weet te vertalen naar een trainingsprogramma waarmee ze heel concreet op weg kunnen. Tijdens de trainingen heerst er een ontspannen sfeer: er wordt veel gelachen én veel geleerd, zodat de cursisten al tijdens de training met minder of zonder stress bijvoorbeeld de telefoon opnemen, die e-mail schrijven of die presentatie in het Duits geven.

Referenties

Ik trainde tot nu toe onder andere in het onderwijs (Landstede Groep en CIBAP), bij bedrijven als Nefit Industrial, Krehalon en DSN Trade, maar bijvoorbeeld ook de directie van een grote fitnessorganisatie.

Ik geef taaltrainingen op alle taalniveaus. Mijn uitvalsbasis is Zwolle en van daaruit train ik in Noord- en Midden Nederland.

Vul het contactformulier in voor direct contact met De Taaltrainer