Welke zakelijke training zoekt u?

Simone Buck2019-12-09T13:00:31+01:00

Project Description

Waarom de Taaltrainer? Taleninstituut met selectie van de beste taaltrainers Taaltrainingen op maat Snelle en duidelijke communicatie

Simone Buck

Taaltrainer Duits en Nederlands (NT1)

Mijn naam is Simone Buck, geboren en getogen in Zuid-Duitsland, ik ben wat we noemen een native speaker. Na het voltooien van mijn opleiding in de toeristische sector, kwam ik naar Nederland. Ik heb zelf toen ervaren hoe spannend het is om te communiceren in een andere taal. De stap van Duitsland naar Nederland was voor mij uitermate interessant, soms angstig en onzeker, maar vooral leerzaam, uitdagend en zeer inspirerend. Na een loopbaan als relatie- en salesmanager in het bankwezen en de reisbranche ben ik inmiddels werkzaam als taaltrainer, vertaler & coach. Ik geef zowel Duitse als ook Nederlandse taalcursussen.

Mijn motivatie & aanpak

Ik geef taaltrainingen vanuit mijn enthousiasme en interesse voor taal en cultuur. En voor de mens. Door mijn eigen ervaringen is “the way of life” aan weerszijden van de grens mij zeer vertrouwd. In beide culturen voel ik me thuis, van beide mentaliteiten draag ik iets in mij, en beide talen zijn “moedertaal” voor mij. Dit maakt het mogelijk dat ik me kan inleven in de verwachtingen en de belevingswereld van mijn cursisten. De behoefte van de cursisten staat centraal, die is de leidraad voor elke les. Mijn lessen probeer ik luchtig te houden, ook al wordt er geconcentreerd gewerkt en is de lesstof uitdagend. De praktische toepasbaarheid van een taal is na mijn mening het meest belangrijk, en daarin begeleid ik de cursisten graag.

Referenties

Van de mensen die ik tot nu toe heb getraind krijg ik doorgaans de feedback dat hun woordenschat en spreekvaardigheid zijn verbeterd door de cursus en zij met meer zelfvertrouwen kunnen communiceren. Zodra ik dit hoor, word ik blij en is mijn doel bereikt. Ik heb trainingen verzorgd voor o.a. Theben, Energy Valley, Grontmij, Sweco, Wago, Europlant, Royal Bodewes en meer.

Vul het contactformulier in voor direct contact met De Taaltrainer