Welke zakelijke training zoekt u?

Michael de Baker2019-02-21T13:44:16+00:00

Project Description

Waarom de Taaltrainer? Taleninstituut met selectie van de beste taaltrainers Taaltrainingen op maat Snelle en duidelijke communicatie

Michael de Baker

Taaltrainer Engels

Ik besloot lang geleden Nederland te verlaten en zeil te zetten naar Spanje. Daar heb ik twintig jaar gewoond in het fraaie Sevilla en gewerkt als leraar Engels. Ik heb les gegeven aan kinderen en daarna aan volwassenen, van beginners tot gevorderden, en zowel particulieren als bedrijven. Het gevolg van het langdurig verblijf in drie landen is dat ik drie talen vloeiend spreek: Nederlands, Engels en Spaans. Hoewel het lesgeven lange tijd mijn voornaamste bezigheid is geweest, ben ik me in de loop van de jaren steeds meer gaan verdiepen in de psychotherapie en ben ik nu tevens werkzaam als psychotherapeut.

Aanpak

Net als in de psychotherapie gaat lesgeven voornamelijk om luisteren. Luisteren naar wat de cursist nodig heeft en dan op maat maken. Voor de een is dat zakelijk Engels, voor de ander vakantie Engels. Sommige mensen leren voornamelijk visueel, anderen weer door horen, door bewegen en zelfs door vergeten (het hoofd kan ook te vol raken)! Ik probeer mijn lessen dan ook zo persoonlijk mogelijk te maken en ze aan te bieden in een formaat dat past bij de specifieke behoeften en de leerstijl van de student. Die twee dingen samen zorgen ervoor dat informatie makkelijk wordt opgenomen, geoefend en eigen gemaakt.

Referenties

In Spanje heb ik les gegeven aan kinderen van vier jaar oud en aan jonge volwassenen op de universiteit. Veel van hen heb ik voorbereid op Cambridge examens als First Certificate (FCE), Cambridge Advanced (CAE) en Cambridge Proficiency (CPE). Ook heb ik langdurig gewerkt met het mensen uit het bedrijfsleven en de overheid. Ik heb dit met veel plezier gedaan en kijk terug op twintig mooie jaren Engels in Spanje. Ik woon in de regio Amersfoort en ben daardoor inzetbaar in de omliggende regio’s.

Vul het contactformulier in voor direct contact met De Taaltrainer