Welke zakelijke training zoekt u?

Marleen Severijnen2019-02-21T13:39:56+01:00

Project Description

Waarom de Taaltrainer? Taleninstituut met selectie van de beste taaltrainers Taaltrainingen op maat Snelle en duidelijke communicatie

Marleen Severijnen

Taaltrainer Nederlands (NT1 en NT2)

Na het afronden van mijn studie Nederlandse Taal en Cultuur en een master Taalwetenschappen, heb ik ervaring opgedaan in allerlei takken van het NT1- en NT2-onderwijs. Ik heb in het regulier onderwijs gewerkt als eerstegraads docent en ik ben aan de slag gegaan bij Language Partners voor Van Dale Taaltrainingen als trainer Nederlands voor Nederlandstaligen (NT1). Ik hielp daar met veel plezier cursisten uit allerlei sectoren met het verbeteren van hun Nederlands en ontdekte samen met hen de regels achter taalverschijnselen die wij als moedertaalsprekers zo vaak op de automatische piloot gebruiken. Het grootste deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het verzorgen van NT2-trainingen aan allerlei doelgroepen, die uiteenlopen in taalniveau, opleidingsniveau en afkomst.

Aanpak

Mijn aanpak voor NT1-trainingen is anders dan mijn aanpak voor NT2-trainingen en dat maakt de afwisseling van mijn werkzaamheden juist zo leuk. Ik probeer bij mijn trainingen Nederlands voor Nederlandstaligen (NT1) cursisten inzicht te geven in de vraag waarom het schrijven soms zo moeizaam gaat, of waarom die d’s en t’s toch zo’n struikelblok blijven. Ik geloof dat iedereen een goede tekst kan schrijven en ik geloof zelfs dat iedereen foutloos Nederlands kan schrijven, zolang je maar weet waar je op moet letten en de tijd neemt om na te denken over de vraag wat je op wilt schrijven. Deze gedachtegang vormt de basis van mijn positieve en gedreven aanpak.
Zowel bij NT1- als bij NT2-trainingen is het doel van cursisten vaak om meer zelfvertrouwen te krijgen, maar voor NT2-trainingen is het nog belangrijker om zoveel mogelijk kilometers maken, ook buiten de lessen. Fouten maken helpt bij het verwerven van een nieuwe taal, en het is aan mij om daarvoor een veilige sfeer te creëren. Ik probeer verder veel variatie aan te brengen in mijn lessen en altijd een bruggetje te maken naar de dagelijkse praktijk. Uiteindelijk streef ik er bij al mijn trainingen naar om met de juiste feedback en begeleiding een bijdrage te leveren aan de groei van de taalvaardigheid van mijn cursisten en van hun zelfvertrouwen, en hopelijk ook aan de groei van hun enthousiasme voor onze mooie taal.

Vul het contactformulier in voor direct contact met De Taaltrainer