Welke zakelijke training zoekt u?

Maria Rouw2019-12-09T12:59:18+01:00

Project Description

Waarom de Taaltrainer? Taleninstituut met selectie van de beste taaltrainers Taaltrainingen op maat Snelle en duidelijke communicatie

Maria Rouw

Taaltrainer Duits

Duitse woorden stampen, stampen, stampen, rijtjes uit je hoofd leren en toch de naamvallen niet begrijpen. Herken jij dit vanuit jouw schooltijd? Gelukkig is dit niet meer de enige manier om Duits te leren. Doelgericht Duits leren kan zeer interessant en plezierig zijn. Met mijn lessen Duits leer je gestructureerd en zonder moeite en je merkt iedere dag vooruitgang in jouw taalontwikkeling.

Ik heb een bachelor in Duitse taal en literatuur en een master in interculturele communicatie. In Nederland en in het buitenland heb ik in veel samengewerkt met mensen met diverse culturele en professionele achtergronden. Deze ervaringen hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Sinds 2011 verzorg ik op maat taaltrainingen Duits voor klanten met verschillende beroepen en functies. Ik heb onder andere gewerkt met managers, artsen, juristen, ICT specialisten, monteurs, telefonisten en binnen- en buitendienstmedewerkers. Ik heb ervaring in een breed scala van verschillende branches opgedaan zoals overheid, bouw, detailhandel, import/export en autotechniek.

Aanpak

Ik ben een enthousiast en communicatief vaardig persoon en sta altijd open voor nieuwe ervaringen. Mijn lessen bereid ik zorgvuldig voor en ik vind vooral de doelstellingen van mijn deelnemers belangrijk. De input van mijn deelnemers verwerk ik in zinvolle oefeningen die in de les gebruikt worden om doelgericht te leren.

Om met een Duitse zakenrelatie goed te kunnen communiceren is een bewustwording van de cultuurverschillen tussen de Duitsers en Nederlanders heel belangrijk. Daarom integreer ik ook de Duitse zakencultuur in mijn lessen Duits. Op deze manier leren mijn deelnemers de Duitse taal en worden zij ook bewust van de Duitse cultureel, waardoor zij zelfverzekerder en professioneler overkomen in hun communicatie met de Duitssprekende relaties.

Ik verzorg trainingen op alle taalniveaus en taalvaardigheden. In mijn lessen kun je met plezier zowel de spreek- of schrijfvaardigheid verbeteren als ook small talk, onderhandelen, presenteren en vergaderen.

Referenties

Ik heb onder andere voor de volgende organisaties trainingen/lessen verzorgd:

 • Ministerie van Defensie
 • Ministerie voor Binnenlandse Zaken
 • Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
 • Hochschule Rhein-Waal Kleve
 • Hogeschool Tio Utrecht
 • Scania
 • Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW)
 • Nederlandse Spoorwegen (NS)
 • AWL techniek
 • Honeywell
 • Dalli de Klok

Vul het contactformulier in voor direct contact met De Taaltrainer