Welke zakelijke training zoekt u?

Lydia Lindemann2019-03-18T10:37:25+01:00

Project Description

Waarom de Taaltrainer? Taleninstituut met selectie van de beste taaltrainers Taaltrainingen op maat Snelle en duidelijke communicatie

Lydia Lindemann

Taaltrainer Nederlands (NT2) en Frans

Mijn naam is Lydia Lindemann. Ik ben drietalig – Nederlands, Duits, Frans – opgevoed in een multicultureel milieu in de buurt van Brussel.
Na mijn studie Duits en Engels aan de universiteit van Gent, ben ik met een Nederlander getrouwd.
Ik woon en werk nu in Nederland en hier voel ik mij thuis.
Na een lange loopbaan als docente Duits en Engels aan scholen in Vlaanderen en Nederland heb ik mij gespecialiseerd in taaltrainingen Nederlands voor (hoog)opgeleide buitenlanders.

Ik geef trainingen Nederlands op alle niveaus, maar heb speciale affiniteit met beginners. Het is iedere keer weer fantastisch om te zien dat een cursist die geen Nederlands verstond of sprak, binnen enkele lessen begint te communiceren in het Nederlands. Naast Nederlands geef ik ook conversatietrainingen Frans. Dit werk is mij op het lijf geschreven: ik weet uit ervaring hoe het is om buitenlander te zijn met een andere cultuur. Ik ben erg nieuwsgierig naar de achtergrond en de ervaringen van mijn cursisten en wil er alles aan doen opdat ze zich hier op hun gemak voelen en actief aan onze samenleving kunnen deelnemen.

Aanpak

Lesgeven doe ik met humor, veel geduld en enthousiasme. Ik vind het heerlijk om de juiste techniek te vinden waarop je een moeilijke klank toch correct kunt uitspreken. Ingewikkelde structuren kan ik helder en eenvoudig uitleggen, waardoor Nederlands en Frans leren makkelijker en plezieriger wordt.

Referenties

Mijn cursisten waarderen mijn veeltaligheid, duidelijke aanpak, betrokkenheid en enthousiasme:

‘Lydia weet wat haar klant nodig heeft’ (Unilever)
‘Ik vond deze cursus en vooral de lerares echt geweldig. Haar lessen zijn zeer effectief, haar aanpak professioneel. Zij is pro-actief en doet net iets meer voor haar klanten dan een ander’. (Sybase)
‘Lydia makes learning easier. She’s patient and explains things in a clear/concise way’. (Sun)
‘Lydia hat die Gabe, für den jeweiligen Studenten genau die passenden Lernmethoden aus ihrem vielfältigen Portfolio zu nehmen. Dadurch passiert das Lernen wie von selbst’. (Mike Flam)

Ik train in Midden en Noord Nederland en in de Randstad.

Vul het contactformulier in voor direct contact met De Taaltrainer