Ons verhaal

De Taaltrainer bestaat al sinds 2010, maar veel van de huidige relaties met trainers en opdrachtgevers zijn al veel eerder gelegd. Een terugblik én vooruitblik door oprichter Miranda Bensing over ons als De Taaltrainer:

Taaltrainingen voor het bedrijfsleven

In 1998 kwam ik als projectleider taaltrainingen bij een opleidingsinstituut terecht. Er ging een wereld voor me open: die van de zakelijke taaltrainingen. Ik was altijd al een enorme fan van taal, cultuur en literatuur, en ineens bleek dat je daar ook in het bedrijfsleven mee uit de voeten kon.

Na 2 jaar met veel plezier voor ‘de baas’ gewerkt te hebben begon het te kriebelen. Ik wilde zelf een taleninstituut opzetten en keuzes maken waar ik 100 % achter stond. Een half jaar later startte ik fulltime met Aristo Taaltrainingen.

Na 4 jaar werd Aristo overgenomen door Feedback Talen uit Amsterdam, en kreeg ik de kans om als mede-eigenaar van Feedback aan de slag te gaan en het bedrijf flink uit te bouwen. Dat lukte en na weer 4 jaar werd Feedback overgenomen door Language Partners. Zo ontstond er voor mij ruimte om te gaan ‘freewheelen’. Een boeiende periode waarin ik opleidingen volgde om business coach te worden en uiteindelijk ook andere ondernemers ging begeleiden bij start of doorstart van hun bedrijf.

Kwaliteit

Maar het ondernemersbloed blijft toch kruipen…. Ik merkte dat ik niets leuker vind dan ideeën bedenken, partners vinden die daarbij passen, en dan bouwen. Samen, met een team de schouders eronder, iets nieuws toevoegen.

Met de trainers die ik bij mijn eerste 2 bedrijven had leren kennen, had ik nog steeds contact. En toen zij me vroegen om een nieuw taalbureau op te zetten omdat ze niet helemaal uit de verf kwamen bij de bureaus waar ze op dat moment werkten, was de beslissing snel genomen.

Met diezelfde trainers ging ik om tafel en ze mochten me vertellen hoe hun ideale taleninstituut eruit moest komen te zien. De centrale vraag daarbij: hoe kunnen wij je faciliteren zodat je je werk als taaltrainer optimaal kan uitvoeren? Vanuit de gedachte dat voor de klant en deelnemer vooral de kwaliteit van de trainer ertoe doet, nam ik hun adviezen over: alle ruimte voor de individuele aanpak en inzichten van de trainers, positieve ondersteuning vanuit kantoor, en eerlijke tarieven die passen bij hun opleidingsniveau en jarenlange ervaring met trainen.

Eerlijke tarieven

Eerlijke tarieven voor de trainers en scherpe klanttarieven, dat was een pittige uitdaging. Met een efficiënte organisatie, korte lijnen en weinig overhead is dat gelukt. Ik vertrouw erop dat we op die basis kunnen voortborduren de komende jaren, zodat we voor alle partijen waarde blijven toevoegen.

Persoonlijke aanpak

Ik ben er enorm trots op dat we al zoveel deelnemers hebben zien groeien in zelfvertrouwen en taalvaardigheid, en dat we daarmee hebben bijgedragen aan de doelstellingen van hun bedrijf. En dat meer dan 100 ervaren trainers hebben besloten dat ze met al hun passie en deskundigheid voor ons willen trainen.

Mijn grootste uitdaging voor de komende jaren is het behouden van de persoonlijke aanpak, de korte lijnen, de duidelijke processen en vooral het plezier. We zijn sinds de start in 2010 ieder jaar met 10 tot 15 % gegroeid. Dat is snel en nog sneller groeien willen we niet. Want kwaliteit gaat boven alles.

6 jaar op rij de beste Opleider van Nederland

In 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 én 2023 behoorden we tot de 3 Beste Opleiders van Nederland (BOVL Springest) in de categorie ‘taalcursus’. Deelnemers aan onze taaltrainingen beoordelen ons met een gemiddelde van 9.4. Die waardering behouden en vergroten de komende jaren zou de kers op de taart zijn!

Miranda Bensing

Oprichter en eigenaar

Mijn drijfveren

Persoonlijke groei en verbinding mogelijk maken, omdat ieder mens unieke eigenschappen heeft die ruimte verdienen

Ik ben trots op

Mijn veelzijdige team en onze loyale en leuke klanten

Persoonlijk

Getrouwd met de allerliefste, 2 gezellige puberzoons en 3 pluizige konijnen

Wil je persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke training het best bij jou of je organisatie past? Wil je weten hoe we een training organiseren? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en kosten voor jou en jouw collega’s? We gaan graag met je in gesprek zodat we je kunnen adviseren over de beste oplossing voor je leervraag. 

Onze deskundige projectmanagers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel, mail of chat met ons voor vrijblijvend advies.