Engels bij Facility

1414x bekeken

Vorige maand heeft De Taaltrainer in de nieuwsbrief van Facility Service gestaan. Hieronder het artikel:

“Met een 8-tal receptionistes, die bij 4 verschillende opdrachtgevers via Facility werken, hebben we 2 middagen een zeer leerzame Business Engelse workshop gevolgd, welke gegeven werd door de Ierse lerares Máire. De workshop werd op het kantoor van Facility in een gemoedelijke en gezellige sfeer gegeven met tijdens de les, heel toepasselijk, heerlijke Engelse drop en wat chocolade. Volgens de lerares leer je makkelijker als je zoetigheid nuttigt.
De gehele les werd in het Engels gegeven. We hebben zeer praktische woorden/zinnen geleerd en hebben geoefend met woorden vanuit het heden, verleden en in de toekomst.
Wat we vrijwel bijna allemaal aan de telefoon gebruiken of iemand aan de balie spreken is: “Can you…”. We hebben geleerd dat de Engelsen dit als onbeleefd ervaren. We moeten heel veel “Could you…” of “Would you…” gebruiken.
Het was leuk om op deze manier andere collega’s te leren kennen. Na afloop werd er door Facility ook aan de inwendige mens gedacht en werden we getrakteerd op een heerlijk buffet, met als toetje muffins.”