Taalcursus

Incompanytraining

Wil je een incompanytraining op maat voor je bedrijf organiseren? Samen met collega’s werken aan professionele taalvaardigheid die perfect aansluit bij jullie praktijk en branche?

Dan is de groepstraining een goede optie: financieel aantrekkelijk omdat de kosten per deelnemer lager worden naarmate er meer mensen meedoen, én er is alle ruimte voor leervragen die voor jullie organisatie relevant zijn.

Talen

We bieden de incompanytrainingen in de volgende talen aan:

Locatie

Volg je de Zakelijke groepstraining graag incompany? Dan selecteren wij een passende trainer uit de regio, zodat de reisafstand voor de trainer zo laag mogelijk blijft.

Wanneer je de voorkeur geeft aan lessen op onze leslocatie, zijn de cursisten van harte welkom op onze mooie vestiging in Amersfoort. Als laatste optie kunnen de deelnemers de Zakelijke Groepstraining ook deels of volledig online volgen. In dit geval wordt de training via Teams of Zoom verzorgd.

De incompanytraining start het hele jaar door: je kunt jouw planningsvoorkeuren aan ons doorgeven. Na de intake(s) en akkoord op de definitieve offerte kun je meestal op korte termijn starten. 

Onze aanpak

Wij geloven dat een persoonlijke aanpak en perfecte match tussen trainer en organisatie zorgen voor plezier in leren en verbeterde werkprestaties. Hierdoor kun je leren op de manier die het beste bij jou past: praktisch, doelgericht en direct toepasbaar binnen je branche en bedrijf. 

 • Jullie leerdoelen, vakgebied en leerstijl vormen de basis van de training
 • Afgestemd op ieders planningswensen
 • Van beginner tot vergevorderd

We nemen alle organisatie en coördinatie uit handen

Er komt veel kijken bij het organiseren van een groepstraining, ook wel incompanytraining. Vooral als het om grote aantallen deelnemers gaat die op het juiste niveau en met dezelfde leerdoelen in groepen ingedeeld worden.

We zijn in de loop der jaren heel handig geworden in het coördineren van (grote) groepstrajecten. Werken de deelnemers verspreid over het land, in verschillende functies, met uiteenlopende werktijden en agenda’s? We draaien onze hand er niet voor om. Desgewenst nemen we alle coördinatie en communicatie met de deelnemers uit handen, zodat HR tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken.

Vast contactpersoon

Wanneer je besluit om bij ons een taaltraining op te starten, staat één van onze Projectmanager Taaltrainingen als vast contactpersoon voor jou klaar. Vanaf het moment dat je voor het eerst contact met ons opneemt tot eindevaluatie is jouw contactpersoon jouw gids. En zij werken nauw samen met onze trainers om ervoor te zorgen dat de training een succes wordt. 

Aantal lesuren

Het aantal lesuren bepalen we in overleg. Een gemiddelde taaltraining duurt 30 lesuren. Na 30 lesuren en ca. 30 uur aanvullende zelfstudie is jullie taalniveau met gemiddeld 1 niveau in het ERK (Europees Referentie Kader) verhoogd. Voorbeeld: je start op niveau B1. Na afloop van de training heb je niveau B2. Wanneer je al een taalniveau van B2 of hoger hebt of wanneer je aan één of twee specifieke vaardigheden wilt werken, dan zijn 15-20 lesuren vaak voldoende om je doel te behalen. Hier vind je het complete overzicht met taalniveaus.

Kosten

De kosten van een incompanytraining zijn afhankelijk van de trainingsduur (aantal uren les) en de groepsgrootte. Een gemiddelde taaltraining duurt 30 uur. De totale kosten variëren van € 2.945,- voor een privécursus tot € 676,25 per cursist voor een groepstraining met 8 deelnemers.

Ervaren native trainer

Wat je zakelijke doelen ook zijn en in welke taal je deze ook wil bereiken, we staan klaar om je te helpen. Onze ervaren, native taaltrainers zijn niet alleen zeer ervaren en bewezen succesvol in taal, ze hebben ook een achtergrond in het bedrijfsleven en weten veel van specifieke vaktaal. We geven vaak cursussen aan cursisten uit de volgende branches/vakgebieden:

 • HRM
 • Logistiek/transport
 • Administratie
 • Financiële dienstverlening
 • ICT
 • Sales en marketing
 • Techniek
 • Automotive
 • Juridische dienstverlening
 • Management/directie/bestuur

Gratis offerte of adviesgesprek

Neem vandaag de eerste stap en neem contact met ons op.
Ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte of plan een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze projectmanagers. 

9,4
Score voor De Taaltrainer
na 505 ervaringen

Waarom kiezen voor de Taaltrainer?

 • Onze toptrainers maken leren leuk
 • Onderscheidend in persoonlijke aanpak
 • We nemen alle organisatie en coördinatie uit handen.

Bij de cursus word je goed en persoonlijk begeleidt. Je kijkt samen met de trainer naar wat je al kan en wat je wilt leren. Dit is prettig, zo kan je zelf kiezen of je je wilt focussen op grammatica of bijvoorbeeld woordenschat.

Ik deed de taaltraining als vereiste van het bedrijf waarvoor ik werk. Zelf kom ik uit Zuid Afrika en met hulp van De Taaltrainer kan ik nu heel goed Nederlands spreken en schrijven. Annelies is een heel goede Trainer.

Een goede cursus Engels waar rekening gehouden wordt met je niveau, je doel en ook je branche. Onze trainster (Edye Kasteel) was coachend, soms streng op de grammatica maar altijd vriendelijk! Een aanrader..

De werkgever heeft mij deze cursus aangeboden om diverse vaardigheden betreffend mijn Nederlands te verbeteren. De inhoud van de training was zeer goed en werd, zonder probleem, door de trainer José op mijn wensen en verbeterpunten toegespitst waar nodig. De beschikbaarheid en snelle reacties van en door de trainer, wanneer ik vragen had, stelde ik ook zeer op prijs.

Het was een ontzettend leuke en leerzame training. We hebben het onwijs naar ons zin gehad, veel geleerd op een interactieve wijze en duidelijke/toegankelijke opdrachten gehad vanuit de trainer. Wij kijken ontzettend uit naar een vervolg op deze training en dan graag weer van Michelle!

Goede persoonlijke begeleiding waarbij samen met jou wordt gekeken naar hoe de lessen eruit komen te zien en waar je je op wilt richten. Goede communicatie tussen de trainer en deelnemers..

Zeer fijne training gehad van Lieselotte Bürgi en Silvia Kronschnabl! Dachten beiden mee met de zaken waarin ik me wilde verbeteren qua Duits. Er was ruimte voor mijn eigen inbreng en ruim voldoende materiaal om mee te oefenen. De begeleiding was ook erg prettig.

Leuke training veel plezier gehad vooral omdat Albert de training leuk maakte en daar door liet zien dat Frans absoluut niet saai is. De lesstof was voor ons direct toepasbaar in de praktijk. Door op deze manier de lesstof aan te passen aan onze praktijk hebben we geen tijd verspilt aan lesstof die voor ons niet toepasbaar zou zijn.

Ik heb erg veel geleerd afgelopen maanden. De docent gaf heel goed uitleg en maakte het leren van de Engelse taal erg leuk. Ondanks dat we niet veel lessen hebben gehad, is Engels een stuk makkelijker geworden voor mij.

De incompanytraining Zakelijk Engels heb ik ervaren als een goede training. De inhoud, niveau, begeleiding van de docente van de training was uitstekend. Een goede combinatie van spreken, luisteren en schrijven.