Lucía Castrillon – Taaltrainer Spaans

Achtergrond

Ik ben in Noord Spanje geboren en opgegroeid. Na mijn universitaire studie "Spaanse Taal en Letterkunde", heb ik ter verdere specialisatie nog een postacademische opleiding "Spaans voor anderstaligen" afgerond. Tussen 1996-2004 heb ik in Spanje gewerkt als docent in het middelbaar onderwijs. Sinds 2004 woon en werk ik in Den Haag. Ik geef taaltrainingen Spaans voor anderstaligen en maak vertalingen. Ik heb ook gewerkt als vertaler en corrector van (veelal juridische) teksten binnen The Hague Conference on Private International Law. Momenteel werk ik op parttime basis binnen het MBO onderwijs en verzorg ik taaltrainingen voor zowel bedrijven als particulieren.

Specialisaties:
Algemeen Spaans
Zakelijk Spaans
Conversatieles
Trainingen aan administratief / secretarieel personeel
Trainingen Spaanse taal en cultuur
Juridisch Spaans

Aanpak

Een belangrijk uitgangspunt voor mijn trainingen is dat deze vanaf het begin zoveel mogelijk in het Spaans plaatsvinden. Mijn ervaring is dat studenten vooral hun luister- en spreekvaardigheid op deze wijze veel sneller kunnen ontwikkelen. Verder werk ik naast de standaard lesboeken veel met materialen uit de praktijk, zoals Spaanse kranten, tijdschriften, songteksten, videofragmenten, etc.

De aanpak in de trainingen is afhankelijk van de wensen en doelstellingen van de opdrachtgever. Hoewel in de cursussen in principe alle vaardigheden worden ontwikkeld, (luistervaardigheid, spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid, etc.), zal het accent liggen op die vaardigheden die het meest bij de doelstellingen aansluiten. Het is dus belangrijk om vooraf met elkaar helder te hebben wat het gewenste eindresultaat van een training is. Kortom: Spaans op maat!

Referenties

Trainingen voor o.a. Holland Casino Scheveningen, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Dekker Hout, Instituto Cervantes.

Ik geef trainingen in Den Haag en omgeving.

Vul het contactformulier in voor direct contact met De Taaltrainer