Zakelijk telefoneren in het Engels

165x bekeken

Telefoneren in een andere taal is niet gemakkelijk. Je moet jezelf verstaanbaar maken zonder dat je gebruik kunt maken van gebaren of gezichtsuitdrukkingen. Dat maakt zakelijk telefoneren in het Engels (of een andere taal) extra uitdagend.

Ook als je onzeker bent over jouw Engels, dan raden we je toch aan om Engels te spreken met Engelstalige contacten. Jouw gesprekspartner zal het namelijk erg waarderen als je de moeite neemt om in zijn of haar taal te praten. Het proberen is belangrijker dan dat je het perfect doet!

Om je op weg te helpen, hebben we wat standaardzinnen in het Engels die je kunt gebruiken tijdens het bellen.

Algemene tips

  • In het Engels is het niet gebruikelijk om je met je naam voor te stellen als je belt. Je zegt dus meteen waar je voor belt.
  • In het Engels is het gebruikelijk om de gesprekspartner bij de voornaam aan te spreken.
  • Blijf steeds zo beleefd en formeel mogelijk.
  • Houd een Engels telefoonalfabet bij de hand. Jouw gesprekspartner zou kunnen vragen om jouw naam te spellen.
    Je vindt het Engelse telefoonalfabet hier: Engelse telefoonalfabet.

Zelf iemand bellen in het Engels

Zou ik met Angela Jackson kunnen spreken, alsjeblieft?Could I/may I speak to Angela Jackson please?
Kunt u mij met haar doorverbinden?Could you put me through to her?
Wanneer kan ik haar bereiken?When can I reach her?
Kun je hem/haar vragen mij terug te bellen?Could you ask him/her to call me back?
Mijn telefoonnummer is…My phone number is…
Mijn e-mailadres is…My e-mail address is…
Zal ik het voor je spellen?Would you like me to spell that?

Gebeld worden

Goedemorgen. De Taaltrainer, je spreekt met Angela. Hoe kan ik je helpen?Good morning. De Taaltrainer, Angela speaking. How may I help you?
Hallo, met wie spreek ik?Hello, who’s speaking please?
Wie kan ik zeggen dat er belt?Who shall I say is calling?
Van welk bedrijf bel je?What company are you calling from?
Hoe spel je dat?How do you spell that?
Daar spreek je mee.Hello? Yes, this is Angela.
Hoe gaat het met je/u? (formeel)How are you?
Hoe kan ik je helpen?How may I help you?
Waar gaat het over?May I ask what it’s about?
Kan ik je op een later moment terugbellen?May/Could I call you back at later?

Telefoon doorverbinden of een boodschap aannemen

Moment alstublieft, ik verbind je door.Please hold and I’ll put you through.
Hij/zij is niet beschikbaar op het moment.He’s/she’s not available at the moment.
Kan ik een boodschap aannemen?Can I take a message?
Kun je vragen om mij terug te bellen?Could you ask him to call me back?
Kun je dat voor mij herhalen?Could you repeat that for me?
Kun je dat voor mij spellen?Could you spell that?
Neem me niet kwalijk, ik heb het niet goed begrepen.Sorry, I didn’t understand that correctly.
Zou je alstublieft iets langzamer kunnen praten?Could you please speak a little slower?
Bedankt voor het wachten.Thank you for waiting.
Ik zal de boodschap doorgeven.I will pass on your message.

Telefoon afronden in het Engels

Bedankt voor het bellen/terugbellen.Thank you for calling/ Thank you for returning my call.
Bedankt voor je tijd.Thank you for your time.
Tot ziens.See you soon.
Fijne dag!Have a nice day!

Twee tips van ons

  • Ga aan de slag en oefen eens een telefoongesprek in het Engels met een vriend of een collega. Je kunt ook alleen oefenen of zelfs een AI-app gebruiken. Of neem jezelf op om jouw gesprek terug te luisteren. Tal van mogelijkheden dus!
  • Als je zenuwachtig bent voor een belangrijk gesprek, is het altijd een goed idee om van tevoren te oefenen. Maak voor jezelf een checklist met wat je wil bespreken en houd deze bij de hand om je eraan te herinneren wat je moet vragen of uitleggen.

Blijft zakelijk telefoneren in het Engels (te) lastig?

Merk je dat je ondanks deze tips toch snel de telefoon naar een collega doorverbindt? Of dat je nog niet met zelfvertrouwen in het Engels spreekt? Bekijk dan onze taaltrainingen Engels zoals de individuele training op maat of de Open Groep Zakelijk Engels bij je past..

Wil je graag persoonlijk advies over een passende training? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Velden met * zijn verplicht