Interculturele communicatie-min

Workshop Interculturele Communicatie

2345x bekeken

Op 10 maart staat weer onze Workshop Interculturele Communicatie gepland. Communiceer je met iemand uit een ander land? Dan krijg je te maken met een andere cultuur. Deze is niet beter, niet slechter: gewoon anders. Ondanks dat je misschien uitstekend uit je woorden komt, kan iets toch  anders  overkomen dan je het bedoelt. Doordat communicatie en cultuur zo nauw samenhangen, ligt miscommunicatie op de loer. Door je te verdiepen in een andere cultuur, kun je dit voorkomen.

Om te weten waar het misgaat, is het belangrijk om te weten waarin culturen van elkaar kunnen verschillen, zoals in:

  • directe of indirecte communicatie;
  • taalgebruiksregels;
  • taalhandelingen;
  • persoonlijke ruimte;
  • afstand tussen jou en zogenoemde ‘superieuren’, zoals werkgevers of oudere collega’s.

Interculturele communicatie steeds belangrijker

Door de toename van wereldwijde samenwerkingen is aandacht voor interculturele communicatie steeds belangrijker. Door je van culturele verschillen bewust te zijn en je (non-verbale) communicatie hierop aan te passen, vergroot je de kans dat je die buitenlandse deal binnenhaalt en dat je prettig samenwerkt met je collega’s in een multicultureel team.

Wij ontwikkelden een interactieve workshop die inzicht geeft in het belang van cultuur, in de essentie van cultuurverschillen en in het proces van interculturele communicatie. Door de interactiviteit is er ruimte voor ieders eigen leerpunten, cases, uitwisseling en dialoog. Je verlaat de workshop met persoonlijke handvatten om de communicatie met de diversiteit aan collega’s en klanten te optimaliseren.

Inschrijven?

Lijkt het je interessant om deze workshop bij te wonen en heb je 10 maart nog geen andere afspraken gepland? Schrijf je dan hier in voor onze Workshop Interculturele Communicatie. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar.

Wat vinden andere cursisten?

Wat andere cursisten zeggen over de Workshop Interculturele Communicatie:

“Een heldere workshop met een fijne theoretische basis en interessante en prikkelende oefeningen. Er is veel ruimte voor het bespreken van individuele ervaringen, wat erg leerzaam is.”

“Ontspannen sfeer, met veel ruimte voor uitwisseling van ervaring en kennis.”