Woordenschat Engels met podcasts en apps, de taaltrainer

Woordenschat Engels vergroten met podcasts en apps

7424x bekeken

In de vorige nieuwsbrief gaven we tips om woordenschat uit te breiden door on- en offline artikelen te lezen. In deze nieuwsbrief een verzameling met de favoriete apps, podcasts en websites van onze trainers Engels. Vergroot kijkend, luisterend of zelfs zingend je woordenschat.

Ted Talks

TED talks zijn geweldig omdat je een onderwerp uit kunt kiezen dat je interessant vindt of dat betrekking heeft op je werk. Er is zo veel keus. Het taalgebruik is redelijk gevorderd en vrij formeel.
Eén van onze favoriete TED talks voor zakelijke cursisten: Why good leaders make you feel safe 

Business English Pod

Deze interessante website focust op het uitbreiden van je vocabulaire in zakelijke context. De podcasts zijn gratis en als je de app gebruikt kan je naar de podcasts luisteren wanneer het je maar uitkomt. Een prettige manier van leren voor cursisten die druk en veel onderweg zijn. Je oefent je luistervaardigheid, begrip én zakelijke vaardigheden.
Deze podcasts zijn speciaal gemaakt voor het vergroten van je woordenschat.

Learn 50+ foreign languages!

Deze door het Goethe Instituut ontwikkelde app bevat 100 lessen in 50 verschillende talen en ca. 1600 taalcombinaties. Met de audiofiles kunnen beginners en cursisten op A1/A2 niveau snel en effectief hun woordenschat uitbreiden en korte, veelvoorkomende zinnen leren verstaan en gebruiken. Ook heel nuttig voor het beluisteren van de uitspraak.

BBC Iplayer Radio

BBC iplayer Radio heeft live radio van BBC Worldwide maar ook een soort ‘uitzending gemist’ van programma’s. Heel uitgebreid met zoekfunctie. Zoek learning adult en Engels bijvoorbeeld!

The Guardian

Gratis krant van Guardian News and Media Limited. Zeer uitgebreid met audio en video.

BBC 6-minute learning

Op BBC 6-minute learning worden woorden gebruikt en uitgelegd in een actuele context.

Lyric’s Training

Op Lyric’s Training leer je Engels (of 11 andere talen) door naar je favoriete liedjes te luisteren en tegelijkertijd de songtekst, of delen daarvan, mee te typen. Het meeschrijven en invullen van woorden kan je op 4 niveaus doen. Een aanrader voor iedereen die graag op een speelse manier leert.

The British Counsil: Learn English

De website van The British Council. Bekijk video’s, luister naar audio en lees teksten over het zakenleven.

Audio Book

Luister in de auto naar een Engelstalig audioboek. De file vliegt dan voorbij!

Engelstalige series

Kijk naar Engelstalige series die je aanspreken. Veel cursisten smullen van Netflix-series als The Crown, Midsummer murders, Luther of House of Cards. Luister en lees tegelijkertijd de ondertiteling mee in het Engels.