Woordenschat Duits verbeteren

Woordenschat Duits vergroten

2577x bekeken

Een veelgehoorde vraag van deelnemers aan onze taaltrainingen: hoe zorg je er nu voor dat je tijdens en na de training je woordenschat vergroot en blijft vergroten? En waar vind je de woordenschat die voor jou of jouw vakgebied relevant is? We hebben onze trainers Duits naar hun favoriete tips en bronnen gevraagd. Deze keer de top-tips voor Duits:

Tip 1

Stel jezelf tot doel om 15 nieuwe woorden per dag te leren. Zoek de onbekende woorden op die je tijdens het lezen of luisteren tegenkomt en zet ze in mindmaps of maak er zinnen van die je in de praktijk kunt gebruiken. Test jezelf vervolgens met online quizjes als Quizlet of Nu Beter Duits.

Tip 2

Met de app ‘50 languages’ van het Goethe Institut kun je nieuwe woorden en zinnen laten voorlezen zodat je de uitspraak in de vingers krijgt. Luister tijdens het koken of het filerijden naar een hoofdstuk en herhaal totdat je alle zinnen kent.

Tip 3

Op de website van Deutsche Welle vind je nieuws, blogs en lesmateriaal inclusief woordenschat. Het lesmateriaal is beschikbaar op taalniveaus A1 t/m C1. Met name de Top-Themen (B1 niveau) en Video Themen (B2 niveau) zijn geschikt voor het opbouwen van zakelijke woordenschat.

Tip 4

Lees Duitstalige artikelen uit kwaliteitskranten (bijv. Die Zeit of die Süddeutsche Zeitung) en kijk regelmatig naar Duitstalig nieuws. Bouw dat op van korte tot langere uitzendingen. Op http://www.focus.de/videos/ vind je veel korte filmpjes over o.a. actualiteiten.

Tip 5

Op de website van Taalunieversum vind je woordenlijsten voor o.a. techniek, ICT, bouw, water, communicatie, multimedia. Tot slot vind je op de website van Goethe allemaal leuke oefeningen ‘Deutsch am Arbeitsplatz’.