Weg met dat papier!

Weg met dat papier!

3583x bekeken

We waren er al jaren mee bezig maar met de verhuizing naar ons nieuwe kantoor zijn we nog wat fanatieker geworden: weg met dat papier.

Flipovers zijn vervangen door beschrijfbare glaswanden, geen dossierkast te bekennen, en de notitieblokken en mappen voor onze cursisten worden binnenkort ingeruild voor uitwisbare notitieboeken van Bambook. Met de aanschaf van ieder notitieboek wordt één boom geplant.

Aantekeningen opslaan in de app

De boeken worden met de hand in elkaar gezet in een sociale werkplaats in Ede en met fietskoeriers naar de klant gebracht. Bij het notitieboek hoort een app waarmee je je aantekeningen rubriceert en bewaart. Nat doekje over de pagina en het volgende project kan beginnen.

Wie schrijft, die blijft

Vanaf half maart ontvangt elke cursist zijn of haar eigen Bambook. Want ondanks dat smartphones, tablets en laptops reuzehandig zijn en papierverspilling voorkomen, is schrijven, met de hand, een activiteit die we blijven stimuleren. Wie schrijft die blijft, maar vooral, wie schrijft die verwerkt. En dat hebben we nodig bij taalverwerving.

Wij zijn heel benieuwd wat je van je Bambook vindt en hoe je de app gebruikt. Deel je je ervaringen met ons op social media via #detaaltrainer of @detaaltrainer?

Heb je andere ideeën om papierverspilling op kantoor tegen te gaan? We kijken uit naar je input! info@detaaltrainer.nl.