Tel mee met Taal: nieuwe subsidieronde

74x bekeken

Jaarlijks is er via Tel mee met Taal een taalsubsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Zo kun je subsidie aanvragen voor scholing die tot een betere Nederlandse taalvaardigheid van jouw werknemers leidt. De regeling heeft als doel om de Nederlandse taalvaardigheid op de werkvloer te stimuleren en is dan ook bedoeld voor medewerkers waarvan de moedertaal niet Nederlands is.

Heb je eerder al eens de subsidie van Tel mee met Taal ontvangen? Geen probleem! Je kunt de subsidie gewoon elk jaar opnieuw aanvragen, ook als je de subsidie een jaar eerder gekregen hebt.

Tweede kans: 1 t/m 30 juni 2021

Je krijgt voor dit jaar een tweede kans om de subsidie aan te vragen bij Tel mee met Taal. Van 1 t/m 30 juni 2021 kun je een subsidieaanvraag doen om te investeren in de Nederlandse taalvaardigheid van jouw werknemers. Deze subsidie kun je gebruiken bij onze trainingen Nederlands (NT2) op de werkvloer, maar ook voor onze andere trainingen Nederlands (NT2).

Waarom een tweede kans?

Voor laaggeletterde werknemers was dit jaar eenmalig extra geld beschikbaar, namelijk € 6 miljoen, waardoor er in totaal voor € 8,8 miljoen kon worden aangevraagd. Veel organisaties maakten hiervan gebruik, maar er is nog ruim € 2 miljoen over. Tijdens de tweede ronde kun je hier als werkgever een aanvraag voor doen.

Let op:

Heb je in 2021 al subsidie van Tel mee met Taal (toegezegd) gekregen? Dan kun je deze ronde helaas niet opnieuw een aanvraag indienen. Volgend jaar kan dat wel weer.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze trainingen Nederlands voor je medewerkers? We helpen je graag, je mag ons altijd bellen op 0334650420 of mailen.