Séverine, Taaltrainer Frans, De Taaltrainer

Taaltrainer Frans: Séverine Heinen-Boiret

237x bekeken

Kan je vertellen wie je bent?

Mijn naam is Séverine. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen. Ik ben een Française en woon inmiddels meer dan 20 jaar in Nederland. Ik kom nog regelmatig in Frankrijk hoor, bijna iedere zes weken. Ik ben taaltrainer voor de zakelijke markt en docent Frans op een middelbare school. In mijn vrije tijd speel ik graag toneel.

Wat heeft je in Nederland gebracht?

De liefde! Ik heb mijn man ontmoet in Engeland. Hij is geboren in Nederland. We hebben besloten om in Nederland te gaan wonen. Zelf voel ik mij inmiddels half Nederlands en half Frans. Toen we in Nederland waren werd mij al snel een baan als taaltrainer aangeboden en later ook als docent Frans aangeboden. Ik heb in Frankrijk Franse communicatie en letterkunde gestudeerd.

Wat vind je het leukst van je werk als taaltrainer?

Ik vind het erg leuk om mensen te leren kennen en om binnen te komen in verschillende bedrijven. Het is heel afwisselend werk. Het geven van een training Frans is meer dan alleen een taal aanleren. Taal op zichzelf is een middel om te communiceren. Naast het leren van de Franse taal is het belangrijk dat je openstaat voor de gewoontes en de gebruiken van het land. Fransen zijn bijvoorbeeld veel minder direct dan dat Nederlanders dat kunnen zijn. In Frankrijk krijgt de bevolking mee dat de Franse taal een mooie taal is en een erfgoed is voor het land.

Heb je nog een leuke tip betreft de Franse taal?

Het is belangrijk dat je goed luistert, maar daarnaast ook kijkt naar non-verbale communicatie. Dus bijvoorbeeld de gezichtsuitdrukking van de persoon met wie je spreekt. Wees vooral nieuwsgierig en verdiep je in het land en haar omgangsvormen. Vaak zijn mensen bang om fouten te maken, maar fouten maken is echt niet erg. Fransen zullen eerder geneigd zijn om je te helpen als je je gewoon probeert Frans te spreken.

Training Frans bij Séverine volgen?

Zou je graag een training Frans bij Séverine willen volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden op 033-4650420 of via info@detaaltrainer.nl.