Smurfen voor professionals, jij smurft, ik smurf, smurfen

Smurfen voor professionals

400x bekeken

In de vorige nieuwsbrief schreef onze trainster Marleen Severijnen over de open groep Correct Zakelijk Schrijven. In dit artikel laten we Erwin Cremers aan het woord over zijn ervaring.

”Deze training heeft mij vooral geholpen om te begrijpen hoe bepaalde zaken nu zitten en hoe ik de regels moet toepassen. Het heeft mij zelfverzekerder gemaakt als het gaat om mijn schrijfvaardigheid en dat was ook mijn doel. Beginnende aan een training is er altijd dat gevoel van onbekendheid en verwachting. Ik kan zeggen dat aan mijn verwachting ruimschoots is voldaan en dat ik aangenaam verrast was door de wijze waarop de workshop gegeven is. Niet te schools maar wel met de nodige hulpmiddelen. Ik ”smurf” wiki/Smurfenregel) tegenwoordig de hele dag :). Op voorhand had ik ergens het idee dat ik voor gek zou kunnen staan omdat ik mijn moedertaal niet goed beheerste maar dat bleek in de praktijk natuurlijk niet zo te zijn. Alle aanwezigen hadden de wens om zaken te verfijnen of om deze weer op te halen en ik was dus geen uitzondering. Door de sfeer die de trainer wist te creëren was er ook gelijk een gevoel van ontspanning waardoor ik ook niet de indruk had dat er iemand zich geremd voelde om vragen te stellen. Verder is het volgen van een tweedaagse workshop een prima opzet. De lunch was goed verzorgd en het naar de lunchlocatie lopen een welkome onderbreking van de dag. Wel zou de dag voor mij iets langer kunnen duren zodat bepaalde onderwerpen nog net iets verder uitgediept kunnen worden. Al met al kan ik met een gerust hart zeggen dat ik de workshop/training aan collega’s zou aanraden.”

Workshop Correct Zakelijk Schrijven

De taaltraining Correct Zakelijk Schrijven is voor alle Nederlanders die weleens vastlopen op een taalkwestie tijdens het schrijven van een e-mail, twijfelen over hun zinnen, of willen horen hoe het zit met de meest actuele spelling- en stijlregels. Herken jij jezelf hierin? Lees meer over onze workshop Correct Zakelijk Schrijven of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.