Q&A: virtuele taaltrainingen bij De Taaltrainer

Q&A: virtuele taaltrainingen bij De Taaltrainer

2363x bekeken

1. Zijn alle taaltrainingen geschikt om online te volgen in een virtual classroom?

Zowel de individuele trainingen als de groepstrainingen blijven maatwerk met dezelfde trainingsduur. We selecteren een ervaren taaltrainer die goed past bij de leervraag, het taalniveau én de branche van de deelnemer(s). De lessen zijn voor beginners en gevorderde cursisten geschikt en ze vinden plaats in een virtual classroom naar keuze: Zoom, Hangouts of Teams. Deze virtual classrooms bieden vele mogelijkheden, zoals het opnemen van lessen, het live delen van schermen en bestanden; de mogelijkheid tot een whiteboard, een live chat en onderlinge groepjes. Naast de wekelijkse, virtuele lessen zetten we per training of zelfs per deelnemer passende zelfstudie-opdrachten klaar op ons eigen platform De Taaltrainer Online Leren. Het leerproces wordt zo optimaal op jouw leerbehoeften ingericht.

2. Ik krijg dus een echte trainer?

De online lessen worden altijd gegeven door jouw vaste trainer. Hij of zij zal de les net als een face-to-face les op maat voorbereiden en geven.

3. Kan ik via mijn werklaptop- of computer een online training volgen?

Je kunt online lessen volgen, als je met deze laptop of computer vrij toegang tot het internet hebt. Daarnaast is een geluidskaart noodzakelijk om met elkaar te communiceren. Kan je naar de radio luisteren of geluid via YouTube afspelen? Dan kun je ook via de online les met elkaar communiceren. Neem gerust contact met ons op als je twijfelt of je op jouw laptop of computer een online les kan volgen, dan proberen we het samen met je uit.

4. Wat heb ik nodig om een online training te volgen?

In de meeste laptops zit al een microfoon en webcam ingebouwd die je kunt gebruiken. Daarbij kun je gebruik maken van een simpele koptelefoon of bijvoorbeeld de oortjes van je mobiele telefoon. Hoewel een webcam niet noodzakelijk is, wordt de communicatie wel bevorderd wanneer je elkaar kan zien.Daarnaast ontvang je van ons een uitwisbaar whiteboard schrift (een ‘Bambook’), dat je kunt gebruiken bij het maken van aantekeningen tijdens de online lessen. Ons Bambook bestaat uit 40 uitwisbare pagina’s, 3 insteekhoezen en een stift. Nadat je aantekeningen hebt gemaakt, kun je deze inscannen en rubriceren met de gratis Bambook App.

5. Wat zijn de verschillen tussen een online les en een face-to-face les?

We merken dat online lessen intensiever zijn dan face-to-face lessen. Daarom adviseren we lessen van maximaal 2 uur. Ondanks dat onze trainers en cursisten aangeven dat ze het ‘echte’ contact missen, blijkt virtuele taaltraining gelukkig net zo veel leerrendement op te leveren als face-to-face taaltraining. Bekijk hier een aantal ervaringen die deelnemers en trainers met ons gedeeld hebben.

6. Hanteert De Taaltrainer andere prijzen voor de online training dan voor de face-to-face training?

De online training zal in de meeste gevallen iets voordeliger zijn, omdat er geen reis- en eventuele parkeerkosten van de trainer worden meegerekend. Daarbij scheelt het je reistijd, waardoor je de online lessen wellicht makkelijker in je werkweek kan inpassen. Nu iedereen thuis aan het werk is, wordt leren door middel van een online training erg tijd- en kostenefficiënt.

Wil je met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden?

Je kunt je contactgegevens hieronder achterlaten en dan nemen wij graag contact met je op voor een vrijblijvend opleidingsadvies.

Velden met * zijn verplicht