Online vs fysieke taaltraining: overeenkomsten en verschillen

36x bekeken

In een aantal jaar is er veel veranderd in de trainingswereld. 3/4 jaar geleden verzorgden wij al onze trainingen op onze eigen locatie in Amersfoort of incompany bij bedrijven door heel Nederland. Toen Corona begin 2020 op de deur klopte, konden we niet anders dan alle lessen omzetten naar online lessen via Zoom of Teams. En sindsdien zijn online taaltrainingen niet meer weg te denken.

We verzorgen nog steeds veel trainingen incompany door heel Nederland of op onze leslocatie, maar daarnaast verzorgen we ook veel trainingen online. We krijgen regelmatig de vraag welke ‘locatie’ beter is: online of incompany bij het bedrijf/ op onze leslocatie.

Wat levert het meeste leerrendement op?

Wat het meeste leerrendement oplevert, hangt enerzijds af van de persoonlijke voorkeur. Anderzijds hangt het af van de situatie. Zijn de medewerkers gewend aan online meetings en daarmee behendig met online vergaderingen? Of werken de deelnemers op de werkvloer en hebben zij geen laptop tot hun beschikking? Werken de medewerkers dagelijks op hetzelfde kantoor en is het daarom gemakkelijk om de training bedrijfsintern te laten plaatsvinden? Of werken de medewerkers door heel Nederland en zijn er meerdere kantoren, waardoor het lastig is om iedereen wekelijks op één plek te krijgen?

Zowel de individuele trainingen als de groepstrainingen blijven maatwerk met dezelfde trainingsduur. We selecteren een ervaren taaltrainer die goed past bij de leervraag, het taalniveau én de branche van de deelnemer(s). De lessen zijn voor beginners en gevorderde cursisten geschikt en ze vinden plaats in een virtual classroom naar keuze: Zoom of Teams. Deze virtual classrooms bieden vele mogelijkheden, zoals het opnemen van lessen, het live delen van schermen en bestanden; de mogelijkheid tot een whiteboard, een live chat en onderlinge groepjes. Naast de wekelijkse, virtuele lessen zetten we per training of zelfs per deelnemer passende zelfstudie-opdrachten klaar op ons eigen platform De Taaltrainer Online Leren. Het leerproces wordt zo optimaal op jouw leerbehoeften ingericht.

De verschillen tussen online en fysieke taaltrainingen

Naast de vele overeenkomsten, zijn er ook een paar verschillen die ons opvallen wanneer we online en fysieke taaltrainingen met elkaar vergelijken.

Lengteduur

We merken dat online lessen intensiever zijn dan face-to-face lessen. Daarom adviseren we lessen van maximaal 2 uur. Wil je liever langere lessen volgen, zoals de Spoedcursus? Dan raden we je aan om deze lessen fysiek te volgen. Gezien beide ‘locaties’ maatwerk blijven, levert een online taaltraining net zo veel leerrendement op als een face-to-face taaltraining. Lees hier de ervaringen die deelnemers met ons gedeeld hebben.

Reistijd en -kosten vervallen bij een online taaltraining

De online training zal in de meeste gevallen iets voordeliger zijn, omdat er geen reis- en eventuele parkeerkosten van de trainer worden meegerekend. Daarbij scheelt het je reistijd, waardoor je de online lessen wellicht makkelijker in je werkweek kan inpassen. Nu de meeste werknemers (een gedeelte van de week) thuis aan het werk zijn, wordt leren door middel van een online training erg tijd- en kostenefficiënt.

Planningsmogelijkheden

Zowel de individuele trainingen als de groepstrainingen starten het hele jaar door, er zijn geen vaste startdata. Onze online trainingen kunnen plaatsvinden op de dagen en tijden dat het jullie uitkomt. Als de training bedrijfsintern plaatsvindt, zijn we afhankelijk van de beschikbaarheid van de trainers bij jullie in de buurt. Dit houdt in dat trainingen Engels, Duits en Frans meestal binnen 1 tot 2 weken na akkoord op onze definitieve offerte kunnen starten. Trainingen Nederlands voor Anderstaligen kunnen soms snel starten, maar het kan ook wat langer duren als er in jullie regio een tekort aan ervaren trainers is.

Vraag hier vrijblijvend adviesgesprek aan

Ben je er nog niet helemaal uit of een online of fysieke taaltraining het best bij jullie past? En wil je met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Voor advies of vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via 033-4650420 of info@detaaltrainer.nl. Of vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met jou op binnen 1 werkdag. 

Velden met * zijn verplicht