Nieuwe subsidieronde Tel Mee Met Taal in 2024

207x bekeken

Komend jaar, in 2024, kun je als werkgever opnieuw gebruik maken van de jaarlijkse subsidie van Tel mee met Taal. Deze subsidie helpt je om te investeren in de basisvaardigheden van je medewerkers, zoals scholing in de Nederlandse taal. Het doel van deze subsidie is laaggeletterdheid voorkomen en verminderen. 

Je kunt de subsidie elk jaar opnieuw aanvragen én ontvangen. Ook al heb je de subsidie een jaar eerder al gekregen, dan kun je het dit jaar weer opnieuw aanvragen. 

1 januari t/m 29 februari

Van 1 januari tot en met 29 februari kun je opnieuw de werkgeverssubsidie van Tel mee met Taal aanvragen. Met deze subsidie kun je bijvoorbeeld investeren in de Nederlandse taalvaardigheid van jouw werknemers. Deze subsidie kun je gebruiken bij onze trainingen Nederlands voor anderstaligen.

Voor wie is de subsidie?

De subsidie maakt het voor jou als werkgever mogelijk om te investeren in bijvoorbeeld een betere taalvaardigheid van jouw werknemer(s). Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal (NT1) heeft of dat Nederlands de tweede taal is (NT2). Je kan de subsidie zelfs gebruiken voor één of meerdere opleidingstrajecten, mits het taalniveau lager ligt dan het referentieniveau 2F. 

Voordelen

Wist je dat investeren in de basisvaardigheden verschillende voordelen heeft, zowel voor de werknemer als voor jou als werkgever? Zo worden er bijvoorbeeld minder fouten gemaakt op de werkvloer. Daarbij blijkt dat het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid stijgen, terwijl de werkstress en het ziekteverzuim verlagen. Tot slot merken veel werkgevers die al geïnvesteerd hebben in een taalcursus voor hun medewerkers, dat deze medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie. 

Meer informatie of training opstarten?

Hier lees je alles over de subsidieronde van Tel Mee Met Taal in 2024. Wil je meer informatie over onze trainingen Nederlands voor je medewerkers? We helpen je graag, je mag ons altijd bellen op 0334650420 of mailen naar info@detaaltrainer.nl.