Leren doe je samen, niet alleen – Amy Verkerk

Leren doe je samen, niet alleen – Amy Verkerk

2176x bekeken

Wie is Amy Verkerk naast het geven van Engelse taaltrainingen?

“Ik ben geboren en getogen in een klein dorpje in Engeland. Op mijn 19e wilde ik meer van de wereld ervaren en ben ik naar Canada verhuisd. Na één jaar stagelopen, werd ik zo verliefd op de stad Vancouver dat ik hier uiteindelijk acht jaar heb gewoond. Ik werkte tijdens mijn verblijf als jongerenmedewerker. Het was een onvergetelijke ervaring; een mooie stad met vriendelijke mensen, heerlijk eten en fantastische koffie. Oh en een sushibar op elke hoek! Heerlijk!

Na acht jaar ben ik met mijn man, die ik in Canada leerde kennen, naar Nederland verhuisd. Inmiddels ben ik moeder van twee jongens en geef ik dus Engelse taaltrainingen. Verder moet ik je zeggen dat mijn hobby’s heel divers zijn. Sporten, bakken, koken, lezen en (superhelden)films kijken is slechts een greep hieruit. Daarnaast houd ik ervan om met mijn kinderen lekker creatief bezig te zijn, zoals kleuren, tekenen en muziek maken.”

Hoe ben je op het idee gekomen om Engelse taaltrainingen te geven?

“Ik houd ervan om nieuwe mensen te leren kennen en om met buitenlanders te werken. De combinatie hiervan vond ik in het geven van taaltrainingen. In Vancouver volgde ik een opleiding tot trainer Engels. Ik merkte meteen dat het geven van trainingen écht mijn ding was. Vlak nadat ik was afgestudeerd, verhuisden we naar Nederland en heb ik mijn eigen bedrijf opgestart. Ik vind het geweldig om mensen te zien groeien in hun taal- en persoonlijke ontwikkeling.”

Wat valt jou op bij het geven van de Engelse taaltrainingen?

“Ik merk dat het voor veel cursisten een uitdaging is om hun eigen karakter te (her)vinden in een nieuwe taal. Ik vind het daarom heel belangrijk om meer dan alleen de taal aan een cursist te leren. Zelf moest ik mij ook hervinden in de Nederlandse taal. Zeven jaar geleden kende ik alleen de woorden ‘alstublieft’ en ‘dank u wel’ en kon ik net een beetje voorlezen uit de Nijntje-boeken. Toch vind ik dit wel één van de leukste onderdelen van mijn werk: het op weg helpen van cursisten om zichzelf opnieuw te vinden in een taal. Het lijkt mij dan ook erg leuk om volgend jaar een coachingtraject te volgen om taalcoach te worden.”

Wat zou je graag mee willen geven aan iemand die een nieuwe taal leert?

“Durf fouten te maken, durf onzeker te zijn en stap uit je comfort zone. Ik vind het belangrijk dat de cursisten zich gehoord, begrepen en geaccepteerd voelen. Tijdens mijn lessen creëer ik dan ook een veilige omgeving, zodat iedereen zich kan ontwikkelen. Leren is namelijk een groepsproces. Als trainer en groep zijn we een team en gaan we samen leren.

Mijn grappigste, Nederlandse taalfout?

Ik haalde in het begin de woorden ‘kampioen’ en ‘champignon’ door elkaar, wat voor grappige situaties zorgde!”

Training Engels bij Amy volgen

Zou je graag een training Engels bij Amy Verkerk willen volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden of laat je contactgegevens hieronder achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Velden met * zijn verplicht