Karin Sanders over Nijmegen, wandelen en Engels

3801x bekeken

Je bent één van onze trainers uit Oost-Nederland, je woont nu in Nijmegen. Hoe ben je daar terechtgekomen?

Dat is een heel grappig verhaal. Ik was op bezoek bij mijn zus in Nijmegen en zei toen tegen haar “als ik ooit in Nederland kom wonen (ik werkte toen namelijk in de reiswereld), dan wordt het Nijmegen!”. En zo geschiedde. Het is zo’n prachtige stad, ik rijd altijd via de Waalbrug de stad binnen zodat ik Nijmegen van de mooiste kant zie. De drie natuurgebieden eromheen zijn zo veelzijdig, je hebt heuvels, heide, en de Ooijpolder aan de rivier. Wanneer ik in de randstad train, verbaas ik me altijd zo over de drukte. Ik heb een echt hart voor Nijmegen.

Hoe ben je begonnen als trainer Engels?

Ik gaf les in Engeland aan studenten Engels. Dat was een erg grappige (eerste) ervaring want ik ontdekte dat ze natuurlijk al Engels konden! Ik vond het lastig om de verschillende accenten uit elkaar te halen. Ik heb ook een tijd in Italië gewoond, in een dorpje vlak bij de Dolomieten. Het was een écht pittoresk dorpje waarbij mijn buurman ’s ochtends verse tomaten voor de deur zette. Daar heb ik mijn Business English trainingen opgestart. Zo merkte ik dat Italianen heel andere fouten maken dan Nederlanders. Dus leerde ik op verschillende manieren les te geven.

Karin Sanders, taaltrainer Engels, De Taaltrainer

Wat doe je om cursisten op hun gemak te laten voelen bij het leren van een nieuwe taal?

Het mooiste aan cursisten is dat als ze over het eigen vakgebied vertellen, ze in vuur en vlam staan en helemaal gaan stralen! Tijdens de intake stel ik zowel vragen over het werk als over de persoon zelf. Zodat ik diegene echt leer kennen en daarna in de groep voor me kan zien. Ik leg de verbinding met de groep door de cursisten in het Engels aan elkaar het doel van de training te laten vertellen en iets over zichzelf. Je merkt dan dat de spanning van de groep gaat en dat er met humor en plezier geleerd kan worden. Dat is een erg belangrijke basis.

Mijn eigen doel is om de cursisten zich thuis te laten voelen. Het mooiste is als je bij de laatste les ziet dat de cursisten met meer (zelf)vertrouwen de deur uitgaan. Zo had een cursist moeite met presenteren in het Nederlands terwijl hij een presentatie in het Engels moest gaan geven voor zijn werk. Een dubbele uitdaging dus. Het was prachtig om te zien dat er gaandeweg de training van alles gebeurde. Hij groeide niet alleen in zijn Engels maar ook in andere vaardigheden.

Wat is het grappigst dat je hebt meegemaakt in één van je trainingen?

Tijdens een groepstraining rond Sinterklaas werd er door een cursist geopperd om als huiswerk ieder een gedicht te schrijven in het Engels en dit de volgende sessie voor te lezen. De sessie daarna had iedereen zijn/haar best gedaan en werden er leuke gedichten voorgelezen en kwamen we in een Engelse Sinterklaassfeer. Heel knap dat het alle cursisten was gelukt om met humor te werken in het Engels en ook nog te rijmen. Tot slot werd er een chocoladeletter gedeeld.

Is reizen nog steeds onderdeel van je leven?

Jazeker, het is een van mijn grootste hobby’s, in combinatie met natuur. Vorig jaar heb ik een huttentocht gemaakt in Zwitserland en in 2010 heb ik in Nepal rondgereisd. Een van de hoogtepunten van deze reis was de zonsopkomst op het Himalayagebergte. Ik ben nu bezig met het Pieterpad van Noord naar Zuid. Nog 4 etappes en dan ben ik klaar.

Wat ik daarna ga doen? Ik wil heel graag het Trekvogelpad wandelen. Vaak ga ik alleen op pad en dan maak ik de bijzonderste dingen mee. Een wandelaar vertelde bijvoorbeeld in 10 minuten haar levensverhaal en wandelde daarna weer vlot door. Verbinden, inspireren en met mensen bezig zijn is niet alleen mijn werk, het is ook zeker een passie van mij.

Training Engels bij Karin Sanders volgen?

Bekijk hier het trainersprofiel van Karin Sanders. Zou je graag een training Engels bij Karin Sanders willen volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden of laat je contactgegevens hieronder achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Velden met * zijn verplicht