Succesvoller zijn in je werk? 8 redenen waarom je moet investeren in je taalskills

48x bekeken

Inmiddels zitten we al weer bijna een maand in het nieuwe jaar. Een nieuw jaar waar we niet alleen nieuwe kalenders ophangen, maar ook nieuwe doelen stellen. Goede voornemens hebben geen uiterste houdbaarheidsdatum dus het is nooit te laat om een nieuw doel te stellen. Weet je wat een van de meest voorkomende goede voornemens is (naast afvallen, gezonder eten, meer bewegen, meer tijd met familie en vrienden doorbrengen, stoppen met roken, minder drinken, etc.)? Het leren van een nieuwe taal. Laten we dit jaar optimistisch beginnen en één van die voornemens omzetten in werkelijkheid!

Waarom een nieuwe taal leren?

  • In de huidige geglobaliseerde wereld is kennis van meerdere talen een enorme pré, vooral als het gaat om zakendoen.
  • Het leren van een nieuwe taal brengt niet alleen persoonlijke groei met zich mee, maar opent ook deuren naar internationale kansen.
  • Een nieuw avontuur! Het voelt als het betreden van een nieuwe wereld, waarin je ondergedompeld wordt in een andere cultuur (zonder dat je last van vliegschaamte krijgt 😉)
  • Dan is er het brein-boostende effect. Het leren van een nieuwe taal vergroot niet alleen je vocabulaire, maar verbetert ook je cognitieve vaardigheden. Zie je brein als een spier: hoe meer jij jouw brein en je geheugen traint, hoe sterker die hersenspieren worden. Ben je benieuwd wat een nieuwe taal leren nog meer doet met je brein? Lees hier alle voordelen.
  • Je kunt jouw zakelijk netwerk internationaal uitbreiden.
  • Je zelfvertrouwen neemt toe, omdat je jouw kennis en ervaring beter kunt verwoorden.
  • Communiceren in de moedertaal van je zakelijke partners creëert niet alleen vertrouwen, maar toont ook respect voor hun cultuur. Het is een investering in wederzijds begrip en een effectieve, succesvollere samenwerking.
  • Heb je (veel) buitenlandse leveranciers, klanten of collega’s in jouw werkveld? Leer hun taal en neem een voorsprong op je concurrentie.

Let’s do this!

Hoe zou het zijn om in het Engels, Duits, Frans of andere taal als expert binnen jouw vakgebied te communiceren? Het is een groot voordeel als je er zeker van bent dat je professioneel, overtuigend en betrouwbaar overkomt. Dat is belangrijker dan welke marketing- of psychologietactiek dan ook.

Beeld je eens in wat deze training voor je zou kunnen betekenen. Na de eerste lessen merk je waarschijnlijk al dat je meer zelfvertrouwen hebt. Je pakt sneller de telefoon op om een klant te bellen. Of misschien ben je actiever tijdens vergaderingen omdat je jezelf beter kunt verwoorden.

Ben je er klaar voor om jouw Engelse, Duitse of Franse skills te aan te pakken? Wij in ieder geval wel! Laat je het ons weten wanneer je er ook klaar voor bent?

Vraag direct vrijblijvend opleidingsadvies aan

Voor advies of vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via 033-4650420 of info@detaaltrainer.nl. Of vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met jou op binnen 1 werkdag.  

Velden met * zijn verplicht