Franse taalalfabet de taaltrainer-2

Het Franse telefoonalfabet

955x bekeken

Vraagt iemand je om je naam, e-mail of adres in het Frans te spellen? Dan kan dat een enorme uitdaging zijn. Gebruik het officiële Franse telefoonalfabet om er zeker van te zijn dat jouw Franstalige gesprekspartner de spelling juist heeft.

Tip: Wanneer je in het Nederlands een woord spelt, dan zeg je vaak ‘De A van Anton’. In het Frans kun je het als volgt zeggen: ‘A comme Anatole’.

LetterWoord
AAnatole
BBerthe
CCélestin(e)
DDésiré
EEugène
FFrançois
GGaston
HHenri
IIrma
JJoseph
KKléber
LLouis
MMarcel
NNicolas
OOscar
PPierre
QQuintal
RRaoul
SSuzanne
TThérèse
UUrsule
VVictor
WWilliam
XXavier
YYvonne
ZZoé

Taaltraining Frans

Wil je naast het Franse telefoonalfabet meer weten over de Franse taal en je taalvaardigheid verbeteren. We bieden de training Zakelijk Frans in diverse varianten aan op (onze eigen) locatie of online, zodat je altijd de training krijgt die bij je past. 

Zo kun je individueel of samen met 1 of meer collega’s de training volgen, in een virtual classroom, bij ons in Amersfoort of incompany bij het bedrijf waar je werkt. Of het nu voor 1 deelnemer is of voor 150: we maken de training op maat voor jouw leerwensen en die van je organisatie. 

De trainingsvorm en de planning zijn op maat, maar ook de vaardigheden die we trainen en het vakjargon dat we in het programma verwerken. We hebben veel ervaring met cursisten uit: IT, HR, sales & marketing, automotive, techniek, financieel, coaching &training, energie, detacheren & uitzenden, innovatie. 

Bekijk alle beschikbare trainingsvormen voor Zakelijk Frans.