Het Duitse telefoonalfabet

56x bekeken

Vraagt iemand je om je naam, e-mail of adres in het Duits te spellen? Dan kan dat een enorme uitdaging zijn. Wil je zeker weten dat jouw Duitstalige gesprekspartner de spelling juist heeft? Gebruik dan het officiële Duitse telefoonalfabet, ook wel Buchstabieralphabet genoemd.

Tip: Wanneer je in het Nederlands een woord spelt, dan zeg je vaak‘ De A van Anton’. In het Duits kun je het als volgt zeggen:‘ A wie Aachen’

LetterWoord
AAachen
Äwie Umlaut Aachen
Bwie Berlin
Cwie Chemnitz
Dwie Düsseldorf
Ewie Essen
Fwie Frankfurt
Gwie Goslar
Hwie Hamburg
Iwie Ingelheim
Jwie Jena
Kwie Köln
Lwie Leipzig
Mwie München
Nwie Nürnberg
OWie Offenbach
Öwie Umlaut Offenbach
Pwie Potsdam
Qwie Quickborn
Rwie Rostock
Swie Salzwedel
wie Eszett (geen plaats)
Twie Tübingen
Uwie Unna
Üwie Umlaut Unna
Vwie Völklingen
Wwie Wuppertal
Xwie Xanten
Ywie Ypsilon
Zwie Zwickau

Taaltraining Duits

Wil je naast het Duitse telefoonalfabet meer weten over de Duitse taal en je taalvaardigheid verbeteren? We bieden de training Zakelijk Duits in diverse varianten aan op (onze eigen) locatie of online, zodat je altijd de training krijgt die bij je past.

Zo kun je individueel of samen met 1 of meer collega’s de training volgen, bij ons in Amersfoort, incompany bij het bedrijf waar je werkt of online via Zoom/Teams. Of het nu voor 1 deelnemer is of voor 150: we maken de training op maat voor jouw leerwensen en die van je organisatie.

De trainingsvorm en de planning zijn op maat, maar ook de vaardigheden die we trainen en het vakjargon dat we in het programma verwerken. We hebben veel ervaring met cursisten uit: IT, HR, sales & marketing, automotive, techniek, financieel, coaching &training, energie, detacheren & uitzenden, innovatie.

Bekijk alle beschikbare trainingsvormen voor Zakelijk Duits.