Groepstraining versus Individuele training

90x bekeken

Vaak denken mensen dat ze meer leerrendement uit hun taaltraining halen wanneer ze ‘privéles’ krijgen in plaats van een groepstraining. Het klinkt ook gelijk wat statiger en creëert daarbij de illusie dat je meer waar voor je geld krijgt. Uiteraard zijn 1-op-1 taaltrainingen waardevol en kan het iemand goed helpen bij de volgende stap naar het zelfverzekerd (professioneel) spreken van een vreemde taal.

Maar…

Er zitten ook veel voordelen aan het leren binnen een groep. Vooral als deze groep bestaat uit andere deelnemers die nagenoeg op hetzelfde niveau zitten en de taal willen toepassen in eenzelfde soort setting. De voordelen van een groepstraining op een rij:

1. Interactie

Het is leuk en leerzaam om discussies te voeren, opdrachten uit te voeren en rollenspelen te doen met andere deelnemers. Hoe meer deelnemers, hoe meer verschillende interacties én accenten. Wellicht stelt je collega of medecursist heel andere vragen dan jij of gebruikt hij/zij andere woorden en constructies. Zoals vaker genoemd: een taal leren doe je door te doen! Door dit in een veilige omgeving (met medecursisten en/of directe collega’s) te kunnen oefenen, krijgt jouw taalgebruik een ware groeispurt 🤓

2. Motivatie

In een groepstraining motiveer je elkaar en soms ontstaat er ook een speelse, competitieve sfeer die iedereen helpt met het behalen van een zo hoog mogelijk resultaat. Denk aan games en quizzen om de woordenschat te testen of aan het geven van een zo’n boeiend mogelijk presentatie. Daarnaast kan positieve groepsdruk helpen om nét een stukje harder te lopen dan je anders zou doen.

3. Teambuilding

Een taaltraining geeft een heel andere dynamiek dan het samenwerken ‘op de werkvloer’. We horen vaak dat deelnemers elkaar op andere manieren leren kennen en dat dat erg gewaardeerd wordt. Iets niet goed beheersen (de nieuwe taal), zorgt voor kwetsbaarheid. Daardoor kweek je nog meer begrip en respect voor elkaar: je zit met elkaar in hetzelfde schuitje. Ook het delen van bedrijfsspecifieke vraagstukken in de training vergroot het gevoel op de hoogte te zijn van elkaars werk.

4. Één voor allen, allen voor één

Bij incompanytrainingen nemen we niet alleen de individuele leerdoelen of de afdelingsdoelen mee, maar ook de doelstellingen die de organisatie (breed) heeft. We gaan daarvoor in gesprek met HR of management om te achterhalen hoe taalvaardigheid kan bijdragen aan de resultaten die het bedrijf voor ogen heeft.

5. It’s all about the money 😉

De kosten per trainingsuur zijn de grootste kostencomponent bij een taaltraining. De kosten per deelnemer worden lager naarmate de groep groter wordt. Bij een groepstraining van 30 trainingsuren met 8 deelnemers kost deelname nog geen € 700,00. Dit is inclusief intake, lesmateriaal en bewijs van deelname. Alles over onze tarieven vind je op deze pagina. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een groepstraining Nederlands, Engels, Duits, Frans of een andere taal.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere cursisten die de incompany groepstraining al hebben afgerond? Lees hier alle reviews.

Interesse in een groepstraining?

Ben je benieuwd naar nog meer voordelen van een groepstraining? Of wil je een incompany groepstraining voor je collega’s regelen of zelf mee doen aan een Open Groepstraining? Vul hieronder je contactgegevens in en we nemen contact met je op.