De Engelse zin met didn't de taaltrainer

De Engelse zin met didn’t

563x bekeken

De Engelse grammatica kent een aantal regels waar wij regelmatig de fout mee in gaan (soms zonder dat we het door hebben!). Een Engelse zin met meerdere werkwoorden kan een echte instinker zijn. Vooral wanneer de zin het werkwoord ‘didn’t’ bevat. Want hoe schrijven we dan de andere werkwoorden? Ook in de verleden tijd? Of toch in de tegenwoordige tijd?

Als je meer werkwoorden gebruikt, dan betekent dat niet automatisch dat ze in dezelfde tijd komen te staan. Heb je bijvoorbeeld didn’t (afkorting voor did not) in een zin staan, dan komt daarachter altijd het hele werkwoord (let op: zonder ‘to’). Didn’t geeft al aan dat het in de verleden tijd is gebeurd en daarom staat het werkwoord daarachter altijd in tegenwoordige tijd. Deze regel geldt ook bij hulpwerkwoorden als couldn’t en wouldn’t. 

Ter verduidelijking de onderstaande voorbeelden:

❌ Lisa couldn’t maked it to class.
✔️ Lisa couldn’t make it to class.

❌ He didn’t worked out at the gym.
✔️ He didn’t work out at the gym.

❌ I didn’t brought my book.
✔️ I didn’t bring my book.

❌ We didn’t started the course last week.
✔️ We didn’t start the course last week.

❌ I didn’t did my homework yesterday.
✔️ I didn’t do my homework yesterday.

❌ Roy couldn’t called his mother.
✔️ Roy couldn’t call his mother.

❌ She wouldn’t was here!
✔️ She wouldn’t be here!

Naast deze lastige taalkwestie, zijn er nog andere Engelse instinkers waar we vaak de fout mee ingaan. Lees in dit blog de 6 instinkers van het Engels.

Vind je dit soort taalkwesties lastig en zou je graag jouw zakelijk Engels willen professionaliseren met onze hulp? Bekijk dan onze taaltrainingen Engels. Wil je graag persoonlijk advies over een passende training? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Velden met * zijn verplicht