Welke zakelijke training zoekt u?

Waarom de Taaltrainer? Taleninstituut met selectie van de beste taaltrainers Taaltrainingen op maat Snelle en duidelijke communicatie

De 5 voordelen van een groepstraining

Veel deelnemers kiezen voor een individuele training, omdat ze op hun persoonlijke leerdoelen en leerstijl getraind willen worden. Dat is uiteraard een effectieve manier om je taalvaardigheid te verbeteren, maar denk ook eens aan een groepstraining: incompany – met directe of minder directe collega’s – of in een open groep met deelnemers van andere bedrijven. Het meedoen aan een groepstraining heeft namelijk nogal wat voordelen:

1. Interactie
Het is leuk en leerzaam om discussies te voeren, opdrachten uit te voeren en rollenspelen te doen met andere deelnemers. Hoe meer deelnemers, hoe meer verschillende interacties én accenten. Wellicht stelt je collega of medecursist heel andere vragen dan jij of gebruikt hij/zij andere woorden en constructies. Hierdoor leer je met en van elkaar.

2. Competitie en motivatie
In een groepstraining motiveer je elkaar en soms ontstaat er ook een speelse, competitieve sfeer die iedereen helpt met het behalen van een zo hoog mogelijk resultaat. Denk aan games en quizzen om de woordenschat te testen of aan het geven van een zo’n boeiend mogelijk presentatie. Daarnaast kan positieve groepsdruk helpen om nét een stukje harder te lopen dan je anders zou doen.

3. Teambuilding
Een taaltraining geeft een heel andere dynamiek dan het samenwerken ‘op de werkvloer’. We horen vaak dat deelnemers elkaar op andere manieren leren kennen en dat dat erg gewaardeerd wordt. Ook het delen van bedrijfsspecifieke vraagstukken in de training vergroot het gevoel op de hoogte te zijn van elkaars werk.

4. Organisatiedoelstellingen
Bij incompanytrainingen nemen we niet alleen de individuele leerdoelen of de afdelingsdoelen mee, maar ook de doelstellingen die de organisatie (breed) heeft. We gaan daarvoor in gesprek met HR of management om te achterhalen hoe taalvaardigheid kan bijdragen aan de resultaten die het bedrijf voor ogen heeft.

5. Financieel aantrekkelijk
De kosten per trainingsuur zijn de grootste kostencomponent bij een taaltraining. De kosten per deelnemer worden lager naarmate de groep groter wordt. Bij een groepstraining van 30 trainingsuren met 8 deelnemers kost deelname per persoon ca. € 600,- Dit is inclusief intake, materiaal en bewijs van deelname.

2020-04-02T16:07:41+01:00