Academy voor onze Taaltrainers

0x bekeken

Hoe mooi zou het zijn als we een community kunnen creëren, waarbij taaltrainers elkaar versterken en waarbij we kennis met elkaar delen? Twee jaar geleden speelde deze gedachte bij Miranda van De Taaltrainer en Michelle Boughton-Smith. En zo gedacht, zo gedaan! De Academy voor onze taaltrainers bestaat inmiddels al twee jaar. Wij spraken er met Michelle over:

Sharing is caring

Al onze taaltrainers verzorgen trainingen op individuele kracht, waardoor zij een eigen ‘eiland’ van kennis en ervaring opbouwen door de jaren heen. De Academy is ontstaan omdat we trainers de mogelijkheid wilden geven om kennis en ervaring met elkaar te delen. “Het is superleuk dat de Taaltrainer dit kan faciliteren en dat trainers over verschillende onderwerpen hun kennis kunnen delen waarbij het niet uitmaakt in welke taal je training geeft”, aldus Michelle.

Trainers versterken elkaar

Van en met elkaar leren. Vanuit die gedachte bieden we ondersteuning op verschillende manieren aan:

  • Intervisies: we delen onze uitdagingen en bespreken deze met elkaar.
  • Kennisoverdracht: trainers geven workshops aan elkaar over uiteenlopende onderwerpen
  • Ontwikkelmogelijkheden: we geven handvaten waarmee je je kunt blijven ontwikkelen als trainer, gericht op de manier van het trainen.

Michelle: “We lopen allemaal tegen andere uitdagingen aan. Hoe mooi is het als we deze met elkaar kunnen delen en bespreken, zodat we elkaar versterken? Door het te bespreken krijg je als trainer nieuwe trainingsmanieren aangereikt waar je zelf misschien niet aan dacht. Daarnaast verdiepen we ons ook in nieuwe methodes en technologieën, denk bijvoorbeeld aan AI. Zo blijf je op de hoogte van wat er allemaal speelt in de trainingswereld. Soms huurt De Taaltrainer hier ook een expert voor in.”

Eén groot eiland

De Academy stimuleert en motiveert trainers om aan te geven waar ze behoefte aan hebben. Hierdoor melden steeds meer trainers zich aan bij de Academy. Ze bieden aan om zelf een workshop te geven, willen deelnemen aan een workshop of willen simpelweg deel uitmaken van deze community. Hierdoor ontstaat een groter onderling contact, waardoor we samen een eiland creëren.

Michelle: “In de workshops behandelen we diverse onderwerpen, variërend van het belang van zelfvertrouwen in communicatie (zowel vertrouwen van de cursist als van de trainer) tot aan coachende technieken die je kunt toepassen in de taaltraining. En vergeet natuurlijk de techtalk niet!”

Groei en ontwikkeling centraal

De Academy speelt een belangrijke rol in de persoonlijke groei en ontwikkeling van trainers. Het creëert een community waarin trainers niet alleen van elkaar leren, maar ook samen verder groeien. Bij De Taaltrainer staat het faciliteren van groei en ontwikkeling centraal, en de Academy is daar een tastbaar bewijs van.