Welke zakelijke training zoekt u?

Waarom de Taaltrainer?Taleninstituut met selectie van de beste taaltrainersTaaltrainingen op maatSnelle en duidelijke communicatie

8 creatieve manieren om een taal te leren

Bekijk een film zonder ondertiteling

Of bekijk de film met de ondertiteling in de taal die je wilt leren. Op die manier luister je niet alleen heel bewust naar de taal, maar hoor je ook de manier waarop gesproken wordt, de klanken en patronen en leer je, als het meezit, ook nog iets over de cultuur.

Filmtips:

  • Spaans – El faro de las orcas
  • Frans – Intouchables
  • Duits – Familienfieber
  • Brits – The King’s Speech
  • Amerikaans – The Shawshank Redemption

Lees een boek/tijdschrift in de taal

Door middel van het lezen van een boek wordt gaandeweg je woordenschat en je contextuele begrip vergroot. Daarnaast kan je natuurlijk helemaal zelf kiezen wel boek of magazine je wil lezen, dus is het ook een ontspannen tijdsbesteding. (Tenzij je niet van lezen houdt, natuurlijk.)

Installeer een taal-app

De app Duolingo leent zich uitstekend voor laagdrempelige taaloefeningen. Voor de Nederlandssprekende gebruiker heeft deze app helaas alleen Engelse oefeningen, maar als je onder cursussen voor Engelssprekenden zoekt, vind je maar liefst 23 talen. (houd er dan wel rekening mee dat je de oefeningen in het Engels moet doen) De app is heel toegankelijk, ziet er visueel mooi uit en kost niks!

Wijzig de taal op je telefoon

Vergeet alleen niet van tevoren op te schrijven hoe je de taal weer terug wijzigt.

Meetup met natives (of lotgenoten)

Via Meetup kan je in contact komen met mensen die dezelfde taal als jij leren, of mensen die je zouden kunnen helpen een nieuwe taal te leren. Ontelbaar veel groepen zijn er inmiddels via Meetup aangemaakt.

www.meetup.com/nl-NL/Free-English-Speaking-Meeting/
www.meetup.com/nl-NL/Meetup-Francais-langue-et-culture-Amsterdam/

Flashcards

Er zijn talloze applicaties en programma’s waarmee je digitale flashcards kan maken. Het voordeel van flashcards is dat je ze overal kan gebruiken. Je trekt ze uit je tas (of opent de app op je telefoon), bekijkt een reeks kaarten en je hebt weer een paar woorden geleerd. Het is een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om je woordenschat te vergroten.

Labelen

In navolging van de Flashcards kan je ook fysiek alles in je huis labelen in de taal die je wilt leren. Dan heet je koelkast dus ‘fridge’ of ‘réfrigérateur’ en je stoel een ‘chaise’. Op deze manier kom je dagelijks (en de hele dag door) met woorden in de andere taal in contact en worden deze je eigen.

Kook een recept

Als je gek bent op koken is de volgende tip misschien wel een schot in de roos. Koop een kookboek in de taal die je wilt leren en kook originele recepten uit het land van deze taal. Je leert niet alleen op een smakelijke manier een nieuwe woordenschat, je komt ook in aanraking met de typische land- of streek gerelateerde uitdrukkingen en als kers op de taart leer je ook de authentieke gerechten van het land kennen.

Natuurlijk kan je ook gewoon een taaltraining bij De Taaltrainer boeken! Voor meer info kijk je hier.

Waarmee kunnen we u helpen?

2018-11-12T21:36:38+00:00