12 gratis tools om aan je Engels te werken, de taaltrainer

12 gratis tools om aan je Engels te werken

1147x bekeken

Communiceer je wel eens in het Engels en zou je zelfverzekerder en correcter willen formuleren? Er zijn verschillende, gratis tools die je kunt gebruiken om jouw Engelse taalvaardigheid te verbeteren. Gebruik ze wekelijks of liever nog dagelijks naast je taaltraining of conversatieles en je zult merken dat je met sprongen vooruit gaat! In dit blog lees je onze favoriete 12 gratis tools om aan je Engels te werken.

Tools om je woordenschat te vergroten

De taalapp Memrise

Met deze app vergroot je door middel van flashcards je woordenschat. Daarnaast staan de cursussen van Memrise vol met video’s van native speakers  die in hun moedertaal spreken met hun geboorteplaats als achtergrond, om ook het landschap en de cultuur te laten zien. Niet alleen je woordenschat maar ook je luistervaardigheid wordt groter, omdat je authentieke stemmen en accenten leert volgen. Er staan heel veel leuke video’s op het platform en je kunt direct starten.

Gebruik een (visueel) Engels woordenboek

Krijg je een Engelse mail of tekst toegestuurd en (her)ken je een woord niet? Zoek het woord dan op in een Engels woordenboek zodat je de betekenis afleidt in plaats van de vertaling op te zoeken. Dictonary.com is één van de grootste Engelse digitale woordenboeken. Op deze website vindt je Engelse definities, de juiste spelling, audio-uitspraken, voorbeeldzinnen en de oorsprong van woorden. Leer jij visueel beter? Bekijk dan eens dit visuele Engelse woordenboek. Of kom je niet op een Engels woord, terwijl het op het puntje van je tong ligt? Gebruik dan het tegenovergestelde woordenboek!

Tools om je leesvaardigheid te verbeteren

Dreamreader.net

Dagelijks plaatst Dreamreader.net nieuwe artikelen en blogs over allerlei onderwerpen. Daarnaast bevatten de blogs een woordenlijst en audio-opname en vaak ook een quiz waarmee je je kennis kan testen. Hiermee vergroot je gemakkelijk en snel je leesvaardigheid!

All you can read

Via de website Allyoucanread heb je toegang tot verschillende Engelstalige magazines uit allerlei categorieën. Lees bijvoorbeeld wekelijks een magazine over jouw vakgebied of interesse en vergroot je leesvaardigheid op een leuke en laagdrempelige manier.

Tools om je uitspraak te verbeteren

Spreek zoals een native speaker

Weet je niet hoe je een woord uitspreekt of twijfel je? Typ het woord simpelweg in op de website Forvo en luister naar een native speaker! Je kunt zelfs kiezen welk accent je wilt horen. Ideaal toch?

Sound of Speech

De app Sound of Speech laat je zien welke mondbewegingen je moet maken om een bepaalde klank te maken. Wanneer je weet hoe je de beweging maakt, verbeter je uiteraard ook je uitspraak.

Tools om je luistervaardigheid te verbeteren

Luister naar een Engelse radio

Een makkelijke en gratis manier is om naar de Engelse radio te luisteren. Zo heb je bijvoorbeeld TuneIn, een website met meer dan 100.000 radiostations. Er zit vast een passend radiostation voor je tussen waarmee je jouw luistervaardigheid kunt verbeteren.

Lyrics training

Lyricstraining is een app waarbij je de lege velden van bekende liedjes moet invullen. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van je luistervaardigheid, maar je werkt ook aan je grammatica en woordenschat! Hoe meer goede antwoorden, hoe hoger je score. En hoe meer woorden je achter elkaar goed hebt, hoe meer bonuspunten. Kortom, een geweldige app!

Tools om je schrijfvaardigheid te verbeteren

Lang-8

Upload gemakkelijk jouw Engelse tekst op het online, gratis platform Lang-8 en krijg direct feedback van native speakers. Dit platform brengt native speakers en leerlingen samen. Op deze manier krijg je snel én gratis feedback van de besten in het Engels.

Grammarcheck.net

Tot slot onze laatste tool van onze favoriete 12 gratis tools om aan je Engels te werken. Met de online spelling- en grammaticacontrole van Grammarcheck.net krijg je meer vertrouwen in jouw Engelse schrijfvaardigheid. Zij geven je de mogelijkheid om jouw Engelse tekst up te loaden. Vervolgens identificeert de website de veelvoorkomende grammaticafouten, zodat je deze eruit kan halen.

Kies een tool die past bij jou

Naast onze favorieten, zijn er nog vele andere tools te vinden. Je hebt dus behoorlijk veel keuze in websites en apps waarmee je aan je Engelse taalvaardigheid kan werken. Belangrijk is om een tool te gebruiken die past bij jouw leerstijl en jouw leerdoel. Veel tools vergen niet veel tijd wanneer je dagelijks leert en bij veel tools is de drempel laag om te starten.

En wist je dat meertaligheid ook invloed heeft op de gezondheid van jouw brein? Begin daarom vandaag nog met het leren of professionaliseren van een taal!