Petra Scheltinga

Mijn achtergrond

"In München geboren, in der ganzen Welt zu Hause!"  Inderdaad, ik kom het zuiden van Duitsland en studeerde Duitse en Engelse Taal- en Letterkunde aan de Ludwig-Maximilians-Universität München en de University of Reading (Engeland). Daarna volgde ik de twee jaar durende lerarenopleiding voor beide vakken in Neurenberg.
Sinds 1997 ben ik woonachtig in Enschede, en sinds 1998 verzorg ik taalcursussen voor Duits en Engels.  In 2003 volgde ik een opleiding tot NT2-docente en sindsdien geef ik ook lessen Nederlands als Tweede Taal. In 2013 volgde ik een docententraining "Nederlands op de werkvloer" en verzorg nu ook regelmatig NT2-trainingen voor bedrijven.  

Mijn aanpak

Wat mij drijft is mijn enthousiasme voor mijn vak, en dit probeer ik met de klanten te delen. Taal- en cultuuronderwerpen kunnen heel spannend zijn, en als een NT2-cursist zegt: “Nu woon ik al 15 jaar in Nederland, maar dit is nieuw voor mij!” vind ik het fijn om te horen. Het geeft mij voldoening als ik mijn kennis kan doorgeven, zodat iemand anders (de klant) hiermee verder kan. En ik vind het leuk, om tijdens de trainingen ook iets van mijn klanten te leren.

Waarom ben ik een goede trainer?

Mijn trainingen zijn op maat gemaakt en sluiten zo goed mogelijk aan bij de kennis en de behoeften van de klant. Verder probeer ik mijn eigen plezier in talen door te geven aan de klant, bezig zijn met talen is leuk! Mijn klanten zeggen vaak, dat mijn lessen professioneel, maar toch ontspannend zijn, en dat ik dingen zo kan uitleggen, dat alles op zijn plaats valt.

Positionering

Ik geef het meest les aan individuele cursisten en kleine groepen, en dan vooral Zakelijk Duits en Engels en Nederlands op de werkvloer. Ook bereid ik cursisten voor op verschillende examens zoals de Goethe-Examens voor Duits, Staatsexamen I en II voor Nederlands en IELTS voor Engels. Ik train vooral in de regio Oost-Nederland.

Vul het contactformulier in voor direct contact met De Taaltrainer.